lördag, januari 01, 2005

Gott Nytt År?

Jaha, nu är det ett nytt år med nya öden och nya möjligheter.

Just nu känns det så vemodigt pga flodvågen i Asien, som tagit så många människoliv. Ett paradis som på ett ögonblick blir till ett dånande inferno. Vilken skräck människorna måste ha känt. Vilket lidande för de överlevande! Hur ska de orka gå vidare? Många frågar sig varför detta händer och vad som är meningen.

Mitt i all sorg ser man ändå många ljuspunkter. Vilken heroisk insats många överlevande gjort för att hjälpa andra nödlidande. Så osjälviskt thailändarna ställt upp och delat sina små förnödenheter med turisterna. Vi står i stor tacksamhetsskuld till dessa underbara människor. Hoppas bara att de får mycket tillbaka nu när insamlingarna har kommit igång.

Och hur eländigt är det inte på Sri Lanka och Sumatra! Där är nöden verkligen stor. Det är inte så stora turistområden och de blir då mindre bevakade av media. Hoppas bara att de får sin rättvisa del av de insamlade medel som flyter in. Svenska folket visar en fantastisk hjälpvilja.
Jag har följt insamlingen på TV. 150 miljoner kr var det för en stund sedan!

Men livet går vidare och det bästa vi kan göra är att göra det så kärleksfullt som möjligt.



1 kommentar:

Anonym sa...

hello är just ett bildbehandlingsprogram som är kopplat till bloggen. man kan ladda upp bilder direkt till bloggen från datorn - alltså, man behöver inte publicera den nån annanstans först.
Du kan säkert koppla till den nu också.