torsdag, juli 05, 2012

Vattenskoter - ingen leksak?

Idag kan jag läsa i FaluKuriren att kommunalpolitikern i Leksand, tillika Superstars ordförande Torbjörn Olsson (c)  tycker att det är onödigt att ha ett förbud för vattenskoter i våra sjöar. Han säger, "Det är inte förbjudet att åka, det är en feltolkning av EG-domstolens beslut". "Dagens vattenskotrar ger inte ifrån sig högre ljud än vad som kommer från en symaskin". Han menar att vattenskotern är miljövänlig, att förarna vill följa lagen och att vi har alldeles fel då vi anser att den bara används som leksak. Jag ifrågasätter att Torbjörn Olsson någonsin varit i närheten av en vattenskoter. 


Just nu, utanför vår altan, 50m ner till sjön, kör två personer sina vattenskotrar och jag kan garantera att de leker. De kör runt, runt, välter ibland, upp igen och runt, runt igen. Ibland kör de i full fart och då går det undan, vill jag lova. Detta pågår i flera timmar. Och ljudnivån i den stilla sommarkvällen liknar verkligen inte ljudet från en symaskin. 
  
Viken, där de leker med sina farkoster, är inte mer än ca 500 x 1000m och gör allt fiske omöjligt där under de timmar de roar sig. Den leken har pågått nu under flera dagar. Jag undrar hur sommaren skall bli.


PS: Jag vill förtydliga att ovanstående påstående om artikeln i FaluKuriren i går avser nätversionen. 


PSPS: Är det någon som vet varför texten blir markerad med annan färg? Och hur man får bort det? Jag tänker på texten fr o m: Han menar att vattenskotern .... och till inläggets slut. Det irriterar mig. DSDS

5 kommentarer:

Inger Nordin sa...

kan det vara för att datorn tycker att det är anmärkningsvärt?

Brittis sa...

*skratt*
//BM

Anna sa...

Du har satt bakgrundsfärgen till vit??? /Anna

Anna sa...

Du har satt bakgrundsfärgen till vit??? /Anna

Anonym sa...

Har jag????
//BM