söndag, augusti 05, 2012

Grönlandskonstnär Alibak

Test på bild från Picasa

Jag kan förstå om ni undrar varför jag har lagt upp den här bilden. Men det är så enkelt att jag behövde prova ett nytt sätt att lägga upp bilder från bildbehandlingsprogrammet Picasa i min blogg. Betydligt enklare än som jag gjort tidigare. Allt med benäget bistånd av min Nallebror. Han försöker oförtröttligt att få mig att fatta fördelarna med Windows7 jämfört med den gamla slitstarka XP. Men nog är det svårt att lära gamla hundar sitta.

Samtidigt kan jag återge en liten söt och tankeväckande händelse som vi råkade ut för kring den här tavlan (och en till av samma konstnär, Alibak Johansen).

CG köpte direkt från konstnären de två tavlorna 1980 när han jobbade på Grönland. Alltså för drygt 30 år sedan. Vi tycker om tavlorna och båda hänger i vårt sovrum. För en tid sedan - ett år kanske - berättade CG att han drömt om Alibak på natten. En vecka senare läste vi i tidningen på nätet att konstnären avlidit. Min omedelbara känsla var att det var konstnärens ande som tog sig en flygtur och hälsade på och kollade hur hans tavlor hade det. Inte helt otänkbart, eller hur?

3 kommentarer:

Sara sa...

Hade missat att kommentera förra inlägget - men nu har jag satt min avtryck :o)

Kram

Gunilla sa...

intressant. Träffade ni konstnären live när ni var på Grönland och köpte tavlorna?

Brittis sa...

Inte jag, men CG.