fredag, juli 20, 2012

"Livet pågick medan jag donade"

Egentligen vet jag inte var jag ska börja. Så mycket har hänt. Eller egentligen ingenting!? Man kanske kan säga att "Livet pågick medan jag donade". Eller nå´t.

Jag har släpat ris i stugan, slagit ängen med lie, torkat hö åt barnbarnets häst, rensat ogräs och målat lite. Umgåtts med släkt o vänner och oroat mig över min lillebror som opererats för en stor hjärntumör och nu håller på att rehabiliteras (krävt mycket tankar och energi, vill jag lova).

Förra året levde jag som i ett vakuum - visste egentligen ibland inte dag för dag om CG skulle skulle överleva eller inte - om jag skulle kalla på ambulans eller inte. Nu har han "vaknat till" och livet har blivit lite klarare. Visserligen behöver han mycket hjälp och stöd men nu kan vi i alla fall kommunicera fullt ut och ha glädje av det.

Och då slår i stället den stora tröttheten till! Men jag vet ju att det är övergående. Det får ta den tid det tar. 

Vi har tillbringat flera veckor i sträck i stugan - längre än på många år. Och jag njuter av det, det är ju helande i sig självt. Men just nu har barn, barnbarn, vänner och hundar (7 pers+2 hundar) ockuperat stugan och jag gläder mig ofantligt åt att de trivs och har trevligt tillsammans. Vi tar det lugnt i lägenheten.

I morgon ska vi åka ut till stugan och hälsa på. Det ska bli roligt.

torsdag, juli 12, 2012

Våra offentliga tillgångar reas ut

Visst blir jag ofta arg men den här gången blev jag alldeles svettig av upprördhet.
Aftonbladets ledare idag ondgör sig över alliansens nästan desperata iver att sälja ut all vår skattefinansierade verksamhet. Och jag håller med.

Alla våra gemensamma tillgångar som vi skattebetalare och våra föregångare har slitit ihop och betalat med skattemedel slumpas nu ut i en nästan desperat takt. Och jag är inte förvånad. Alliansen vädrar maktbyte och skyndar sig nu att förse sina bröder och systrar som finns i maktens korridorer med så mycket tillgångar som möjligt.

Vilken fröjd det måste vara för en del att få ösa ur den statliga kassakistan - till reapris! Filippa Reinfeldts skandalösa försäljning av ett Stockholmsjukhus för en spottstyver till ett riskkapitalbolag, Capio samt försäljningen av vårdcentralen Serafen till de egna läkarna för 694 500:-, som sedan i sin tur sålde vidare för drygt 20 miljoner till Capio är väl ett lysande exempel på dräneringen av våra gemensamma tillgångar.  (Jag kan inte låta bli att låta tanken snudda vid hur mycket hon fick med av de kakorna).


Jag hoppas innerligt att det snart blir slut på den här karusellen. Skaffa kompetenta chefer och medarbetare till våra offentliga verksamheter så förvaltas våra gemensamma tillgångar bäst.


PS: Jag ber om ursäkt för den konstiga bakgrundfärgen vid viss text. Jag har inte lyckats komma på hur jag ska ändra på det DS

torsdag, juli 05, 2012

Vattenskoter - ingen leksak?

Idag kan jag läsa i FaluKuriren att kommunalpolitikern i Leksand, tillika Superstars ordförande Torbjörn Olsson (c)  tycker att det är onödigt att ha ett förbud för vattenskoter i våra sjöar. Han säger, "Det är inte förbjudet att åka, det är en feltolkning av EG-domstolens beslut". "Dagens vattenskotrar ger inte ifrån sig högre ljud än vad som kommer från en symaskin". Han menar att vattenskotern är miljövänlig, att förarna vill följa lagen och att vi har alldeles fel då vi anser att den bara används som leksak. Jag ifrågasätter att Torbjörn Olsson någonsin varit i närheten av en vattenskoter. 


Just nu, utanför vår altan, 50m ner till sjön, kör två personer sina vattenskotrar och jag kan garantera att de leker. De kör runt, runt, välter ibland, upp igen och runt, runt igen. Ibland kör de i full fart och då går det undan, vill jag lova. Detta pågår i flera timmar. Och ljudnivån i den stilla sommarkvällen liknar verkligen inte ljudet från en symaskin. 
  
Viken, där de leker med sina farkoster, är inte mer än ca 500 x 1000m och gör allt fiske omöjligt där under de timmar de roar sig. Den leken har pågått nu under flera dagar. Jag undrar hur sommaren skall bli.


PS: Jag vill förtydliga att ovanstående påstående om artikeln i FaluKuriren i går avser nätversionen. 


PSPS: Är det någon som vet varför texten blir markerad med annan färg? Och hur man får bort det? Jag tänker på texten fr o m: Han menar att vattenskotern .... och till inläggets slut. Det irriterar mig. DSDS