fredag, augusti 30, 2013

Jag lever fortfarande

Och har det ganska bra, faktiskt. Livet rullar på. Men just nu står det ändå lite stilla. Det är konstigt så åldern och sjukdom i familjen tar krafterna ur en. Det är nog ändå så att man ska rensa i röran - ja, både den mentala och fysiska röran, alltså. Det ligger mycket sanning i uttrycket att ".... det jag äger, äger i stället mig". Min fysiska och mentala ork har svårt att klara av att ta tag i alla olika "måsten". Och då blir det varken hackat eller malet. En läkare skulle kanske säga att jag lider av en depression men så känner jag det inte i alla fall. Jag är liksom bara "blank"!

Kanske skulle jag bejaka målningen mera. Den ger mig kraft och inspiration. Det är något jag verkligen brinner för. Men det har varit så många måsten under lång tid att jag helt enkelt inte hunnit med målningen. CG:s sjukdom och flytten i våras har tagit mer på mig än jag vill erkänna.

Mina 14 dagar under juli tillsammans med en väninna på Martinus Center, Klint, Danmark var välbehövligt. Jag visste att våra barn såg till CG under tiden. Då kunde jag koppla av helt och njuta av vädret och de underbara vibrationerna på centret.

Av en lycklig "slump" fick jag reda på att Landstinget har ett rehabcenter i Tandådalen och V36 är det en temavecka om Parkinson-sjukdomar. Allt ordnades i blixtrande fart och på söndag (dvs i övermorgon) åker vi. För CG tror jag att det blir mycket givande att få träffa människor med samma besvär och diskutera sina bekymmer. Där finns sjukgymnastik och bad. Föredrag hålls om sjukdomen och jag hoppas det finns tillfälle att ställa frågor till kompetent personal. Vårdcentralens läkare har tyvärr inte så mycket tid för det.

Sedan får jag kanske mer tid att måla!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Åh så roligt för er. Hoppas ni lär er massor..
/lillasyster

Jag sa...

Jag har kommenterat men vart tog den vägen?! Få se om det här blir bättre.

Skrev iaf; Kram! Hoppas ni får en härlig vecka och att du/ni kommer tillbaka med ny energi!