måndag, december 12, 2011

Papperslösa kvitton? Inget problem.

Hörde  och såg på TV idag att det går åt 60 000 träd bara för att producera alla de kvitton som handeln producerar under ett år när vi handlar. Kvitton som oftast kastas direkt i soporna. Dessutom används ganska stora mängder av det farliga ämnet Bisfenol A.

Men det finns en enkel lösning. Kunden skaffar sig ett kort med chip och magnetremsa där kvittot läses in. Kunden kan sedan i lugn och ro kolla kvittot utanför kassorna vid en enkel läsare med skärm. Eller hemma via en enkel, billig läsare kopplad till datorn. Eller varför inte med ett USB-minne?

Man kan då enkelt samla alla kvitton och får på så sätt en bra koll på sina utlägg under t ex ett år. Kortet bör vara så konstruerat att olika poster kan vara sökbara.Man får sig kanske en tankeställare när man t ex kan se hur många liter CocaCola man druckit under ett år.

På förekommen anledning:
Naturligtvis görs samtidigt med inslagningen av posterna i kassaterminalen en registrering av posterna och beloppet för skatteverket!

5 kommentarer:

Inger sa...

Nu är väl inte det huvudorsaken till att kvitton ska skrivas ut, nej det är ju så att storebror vill se att affärsinnehavaren inte fuskar med inkomsterna

Sara sa...

Usch, det är alldeles för många träd!!!

Brittis sa...

Inger: Naturligtvis sker samtidigt en registrering för skatteverket!!!

Anna61 sa...

Jag behöver ha mina kvitton elektroniskt! Det funkar nämligen så att det som går sönder alltid gör det EXAKT två dagar efter att jag slängt kvittot. Jag skulle njuta av vetskapen att allt fanns lagrat! Men jag fick hitta på något annat att le vänligt åt än när jag säger "jag behöver inte kvittot, tack!"

Brittis sa...

Anna61: Gör till vana att spara kvittona ett par dagar till! För det lär nog dröja innan en så enkel sak som elektroniska kvitton går igenom.