fredag, juni 15, 2012

Sakernas tillstånd

Det är förfärligt länge sedan jag skrev men det har varit fullt upp. Det är mycket att göra i stugan både inne och - inte minst - utomhus. Vi "bor" här i stugan nu men besöker ofta bostaden i alla fall i olika ärenden. Bra eller dåligt att ha stugan nära. Mestadels bra, tycker jag.

Det krånglar en del här ute med tekniken. Sedan ett bra tag tillbaka vill belysningen inte fungera i toarummet och det måste vi få till på något sätt. Det betyder att vi behöver en elektriker som felsöker. Dessutom pajade trycktanken till vårt vatten igår. Membranet har tydligen gått sönder. Det betyder en VVS-are.

En stor miss vi gjorde när vi anlade gräsmattan för sisådär 30 år sedan - vi valde för bra gräs! Det behöver klippas alldeles för ofta. (se inlägg jag gjort om vår värsting till gräsklippare som jag inte kommer överens med. (2/6 2009; 24/8 2011 och 25/9 2011)). Dessutom har jag släpat mängder av ris efter skogsröjningen i vintras, rensat rabatter och planterat både i urnor och rabatter. Använt lie en hel del (börjar bli riktigt haj på det nu) och skurit mig rejält på lien också (så klantigt!).

Och så har jag faktiskt målat en del också, Mer om det vid senare tillfälle.

En liten förarglig bagatell - jag har inte kommit mig för att byta mitt varma vintertäcke till ett tunnare sommardito! Denna slöhet jagar upp mig ur den ångande bädden vid 5-tiden på morgnarna för avsvalning. Så hejdlöst dumt! Men då smakar det gott med kaffe i alla fall.

2 kommentarer:

Sara sa...

Trist med saker som krånglar, speciellt när man måste tillkalla specialister för att man inte kan/får fixa det själv.

En kopp kaffe kl 05.00 tyckte jag lät lite mysigt - om det är fint väder och man kan gå ut på verandan och titta på morgondaggen. FAST, att få sova ut är ändå ett strå vassare ;o)

Ha det så gott!!

Kram

Brittis sa...

Tack Sara, din omtanke värmer.