lördag, maj 19, 2012

Datorn funkar - jag lever! Not!

När vi nu "flyttat" ut till stugan så skulle jag koppla loss min laptop från sitt fängslade läge från stor monitor, skrivare, scanner, trådlöst tangentbord och mus samt diverse annat lull-lull. Det innebar att  i sitt nakna tillstånd ute i stugan fick den fnatt, som ett föl på grönbete. Tangentbordet fungerade inte alls som det skulle. Siffror och bokstäver blandades hur som helst. Och där satt jag ute i skogen långt från all ära och redighet.

Jag prövade alla tangenter och kombinationer utan framgång. Som tur var kände min lillebror, datanörden, på sig att jag var i nöd och kom ångande till undsättning.

Det var tangenten "NumLk" som stod i fel läge. Så nu är allt frid och fröjd igen. Jag finns!

PS: Nyss skulle jag FB-a efter att ha tittat på "En 5-e-klassare...". Och nu är allting så stort i just FB  att jag måste skrolla för att kunna se allt. Och inte vet jag hur man minskar ner sidan. Jag börjar inse att jag behöver en grundläggande kurs i hur man handskas med sin lilla guldklimp. DS

3 kommentarer:

Sara sa...

Jag brukar justera bildupplösningen med att använda Ctrl tillsammans med + och - knapparna...

Hoppas att ni har det skönt ute i stugan.

Kram

Gunilla sa...

hej systra mi. Jag fick mail i går kväll från dig- jag tror du har virus. Ska skicka över en länk till dig som du kan använda för att rensa datorn. Men har länken hemma.

Brittis sa...

Tack. Har fått länken. Håkan ska hjälpa mig att aktivera den.