torsdag, juli 12, 2012

Våra offentliga tillgångar reas ut

Visst blir jag ofta arg men den här gången blev jag alldeles svettig av upprördhet.
Aftonbladets ledare idag ondgör sig över alliansens nästan desperata iver att sälja ut all vår skattefinansierade verksamhet. Och jag håller med.

Alla våra gemensamma tillgångar som vi skattebetalare och våra föregångare har slitit ihop och betalat med skattemedel slumpas nu ut i en nästan desperat takt. Och jag är inte förvånad. Alliansen vädrar maktbyte och skyndar sig nu att förse sina bröder och systrar som finns i maktens korridorer med så mycket tillgångar som möjligt.

Vilken fröjd det måste vara för en del att få ösa ur den statliga kassakistan - till reapris! Filippa Reinfeldts skandalösa försäljning av ett Stockholmsjukhus för en spottstyver till ett riskkapitalbolag, Capio samt försäljningen av vårdcentralen Serafen till de egna läkarna för 694 500:-, som sedan i sin tur sålde vidare för drygt 20 miljoner till Capio är väl ett lysande exempel på dräneringen av våra gemensamma tillgångar.  (Jag kan inte låta bli att låta tanken snudda vid hur mycket hon fick med av de kakorna).


Jag hoppas innerligt att det snart blir slut på den här karusellen. Skaffa kompetenta chefer och medarbetare till våra offentliga verksamheter så förvaltas våra gemensamma tillgångar bäst.


PS: Jag ber om ursäkt för den konstiga bakgrundfärgen vid viss text. Jag har inte lyckats komma på hur jag ska ändra på det DS

1 kommentar:

Sara sa...

Hej hej,

Vi hade väldigt tur med vädret när vi var på konserten. Det kom inte regn en endaste gång!!

Det var fullsatt - vi satte oss på våra platser direkt när vi kom.

Det var en otroligt häftig upplevelse och jag är glad att jag äntligen har varit där.

Kram