fredag, september 21, 2012

Det ska bli fint väder, sägs det.

Just nu sitter jag i stugan och slappar. CG ville inte följa med och jag vill inte tvinga honom men nog är det lite ensamt att vara här själv.

När jag kom hit ut var det 11 grader utomhus och 12 grader inomhus men det tog inte mer än ett par timmar att få upp till 22 grader. Vi har en fantastisk spis som ger massor av värme och så har vi ju elvärme också  som kan dirigeras upp till 17 grader från telefonen om vi vill.

Jag har tagit med mig mina målargrejer och har tänkt arbeta med ett motiv som krånglar för mig. Får se hur det blir med målningen. Vädret ska ju bli fint och jag har lite att göra utomhus. Daliaknölarna ska tas in och urnorna ska tömmas på jord och vissnade växter så de inte spricker när vinterkylan sätter in. Kanske ger jag mig på "ängen" med lien också.

Snart ska jag laga mig en vego-gryta av höstens nyskördade grönsaker och råris till. Några 3,5-or såg jag i skåpet också. Sedan blir det nog fåtöljen med en binge Kosmos-skrifter från  början av 90-talet som jag börjat läsa om igen. Så jag lider ingen nöd. I morgon blir det utomhus-jobb om vädret blir fint.

Adios

2 kommentarer:

Anna61 sa...

Hej Brittis - det låter som en mycket lovande fredag! Hoppas att vädret blev härligt idag lördag!

Brittis sa...

Hej Anna: Tack - fredagen blev fin, rofylld och skön. Men lördagen! Bara regn så jag packade ihop och åkte hem.