söndag, november 04, 2012

Efter stiltjen kommer stormen

Efter en lång tystnad har jag tveksamt bestämt mig för att ta till orda igen. Det har hänt så mycket och ändå ingenting. Jag har varit lite låg, så att säga.

Jag har varit en del ute på FB och "konverserat" med mina barn o barnbarn. Men det blir mest för att hålla reda på vad dom har för sig och inte blir det precis några djuplodande "samtal". Nej, jag återgår nog allt till bloggen - där får man fördjupa sig lite utan att bli avbruten. Visst känns det ovant. Har jag verkligen något av värde att säga?

Men visst - vi ska flytta! CG har en neurologisk skada liknande Parkinson och är ganska handikappad. Han måste använda rullator både inomhus och utomhus. Det har förändrat vårt tidigare så rörliga liv i grunden. Vi bor i en trevlig lägenhet där entrén ligger i markplanet och en trappa leder upp till själva våningsplanet. Men vi har börjat inse att vi pga CG:s handikapp är betjänt av att ha hela vårt boende i markplanet.

Vi blev nyligen erbjudna en hyresrätt där allt finns i markplanet - lägenhet, carport och gångstigar in mot centrum. Det finns inte så många sådana erbjudanden här i Rättvik så vi nappade direkt. Och nu ska alltså vår lägenhet läggas ut till försäljning. Mäklaren var här i fredags och fotograferingen blir i morgon, måndag!! Och vi som har så mycket prylar! Mäklaren poängterade att sparsmakad möblering är en fördel.

Gissa om vi fick bråttom. Först halkade jag på en skjorta som låg på golvet och slog mig rejält i huvudet. Låg stilla en stund så att yrseln fick ge med sig och det hann faktiskt bli en riktig blodpöl på golvet. Men det gjorde inte så värst ont. Och inte fanns det tid att göra något åt den saken. Det blev i stället ett försvarligt lass med stora skrymmande grejer som inte går att stuva in i skåp och garderober och som vi körde ut till sommarstugan. Småsakerna får vi försöka pressa in där det finns plats. Men det blir nog en vända till ut till stugan med fulla banankartonger. Svågern Rolf kom som en räddande ängel och satte upp ett par dörrfoder i köket och badrummet som inte kom på plats när vi flyttade in för 6 år sedan. ;))

Nu ska jag gå och duscha och tvätta håret. Har inte vågat göra det tidigare för jag var rädd att jacket i huvudet skulle börja blöda igen. Samtidigt ska jag ta bort kalkavlagringarna på glasväggarna i duschkabinen.

 Kolla Hemnet på internet i morgon, måndag. Läggs troligen ut under eftermiddagen.

4 kommentarer:

Sara sa...

Oj vad läskigt det lät med din huvudskada!! Tur att det gick bra ändå.

Vad skönt att ni fick napp på en sådan bra lägenhet och jag hoppas att er lägenhet blir såld fort som tusan. Jag ska spana efter bilder på hemnet!

Kram

Unknown sa...

Kul att du är tillbaka igen! Har faktiskt saknat ditt bloggande.
Du får hojta till om du behöver nån hjälp också. Lycka till.
Använd ättika på kalkfläckarna.

Gunilla sa...

Var rädd om dig, syrran! har du nån som hjälper dig bära`??

Brittis sa...

Tack snälla ni. Det tyngsta och skrymmande är ute i stugan nu. Jag körde sista lasset med lättare saker själv i dag. CG och hans rullator fick helt enkelt inte plats. Jag avslutade bilturen med att slinka in på konstutställningen på Volvohallen i Leksand. En alldeles utmärkt arena för konst. Och en fin avkoppling.

I kväll firar vi med ost, kex och folköl. Det blir päron och vindruvor också. En riktigt mysig TV-kväll, alltså.

I morgon kl 11 kommer fotografen.