torsdag, maj 10, 2012

Vikbara glasögon att hänga runt halsen

Åh vad jag önskar att det fanns vikbara glasögon att hänga kring halsen!

Jag är opererad för starr på båda ögonen och i stort behov av s k läsglasögon. Hemma går det väl an men det är värre när jag är ute i olika ärenden. Att läsa etiketten eller priset på en vara i affären, ringa/svara i mobilen är jättejobbigt.  Det innebär för mig ett intensivt letande efter glasögonen i sitt fodral i väskan bland nycklar, pappersnäsdukar, plånbok mm. Jättejobbigt kan jag lova. Av olika orsaker kan jag inte använda glasögon hela tiden. Männen har ju ofta en bröstficka på skjortan/T-skirten där glasögonen alltid finns tillgängliga. Men så är det oftast inte för oss kvinnor.

Jag önskar att det fanns glasögon som var vikbara så att de kunde hänga runt halsen i ett snyggt litet fodral. Hon som startade tidskriften Amelia har jag vid några tillfällen sett använda sådana glasögon i TV. Finns det någon som kan tipsa mig om något liknande?

Ett alternativ kan vara som på bilden upptill. Men helst skulle de kunna vikas på mitten också. Och ett villkor är absolut att de kan hängas runt halsen i någon form av smidigt fodral och vara lätt att ta fram. Glasögonen intill är vikbara även på mitten. Men de är ju så förbenat tråkiga!

2 kommentarer:

Inger Nordin sa...

ja, Rolf har (haft) sådana tidigare. Clas Ohlsons tror jag

Brittis sa...

.... och vi som nyss varit där! Attans!