söndag, maj 06, 2012

Lite hängig


Sedan jag kom hem från Findhorn har jag nästan inte tagit i mina penslar.  Annat har upptagit min tid och jag har också blivit lite dator-trött. Vad ska det vara bra att skriva för? Vem läser? Blir de något gladare efter att ha läst mina inlägg? (Märk! jag är inte ute efter att strykas medhårs nu!). Borde jag inte i stället vara mer utomhus, umgås med familj och vänner mer, plocka fram färg och penslar? Läsa? Städa?

Vi planerar att vara mer i stugan - hoppas det kommer att funka. Där känner jag mig lycklig och lugn. Där är ljuset det rätta och stora ytor att breda ut mina målargrejer. Där är den fantastiska altanen med den underbara utsikten över sjön.  Komposten och grönsaksodlingen ska vårdas. Ängen ska slås och räfsas. Och där ligger riset som ska släpas ihop - när man känner för det.

Idag är det sista dagen på Rättviks Marknad. I fredags var det regn, blåst och ganska kallt och igår blev det besök av barn och barnbarn med tillhörande middag, även då regn och ganska kallt. Men idag verkar det bli en fin dag så det blir nog en liten runda. Förrådet av strumpor och plastpåsar behöver fyllas på och något fynd ska jag väl göra. Jag försåg mig med kontanter redan i torsdags för under marknadsdagarna går det inte att komma fram till en automat utan att köa. Men var har all musik och alla reklamutrop tagit vägen som brukar strömma ut över omgivningarna?? Jag saknar det. Om en timme startar dagens marknad. Får se om det blir bättre fart på högtalarna idag när det har blivit bättre väder.

I morse var det -2,5 grader. Jag undrar hur det gått för alla blommor som finns till försäljning i många stånd. Hoppas försäljarna har täckningsmöjligheter. I natt var det den där supermånen. Det missade jag. Men jag kanske kan se lite av det under kommande natt.

Det här inlägget ska jag kopiera och även lägga ut på min andra blogg. Det har nämligen blivit lite skralt med inlägg även på den bloggen.  Effektivt.

4 kommentarer:

Tord Viktorsson sa...

Jodå vi läser!

Brittis sa...

Tack, Tord!

Gunilla sa...

ja, ett smidigt sätt att hänga med i svängarna
Så sluta inte skriva

Sara sa...

Hoppas att det vart lite fart på marknaden så att du kunde komma i rätt stämning.