lördag, juni 04, 2011

Slagruteförbundet, SSF, i Rättvik

Ända sedan någon gång på 80-talet har jag tillhört SSF, Svenska Slagruteförbundet. Jag har deltagit i flera av deras årskonvent med tillhörande övningar och föredrag på flera ställen i Sverige. Det har varit verkligt trevligt att umgås med de många vänner jag fått inom SSF. Men pga av sjukdom mm har jag varit tvungen att prioritera bort denna trevliga hobby under de sista åren. I år hålls årets konvent här i Rättvik och då kunde jag bara inte låta bli att anmäla mig. Så idag har jag varit på två föredrag.

Ett föredrag handlade om PSI-spåret. En värmlänning, Göte Andersson, upptäckte av en "slump" att människan lämnar efter sig "tankespår" och dom är mätbara med slagrutan. Jag har själv mycket tydligt kommit i kontakt med detta fenomen och nu fick jag förmånen att lyssna på ett föredrag av Ph D Jens Tellefsen som i flera år forskat om fenomenet. Mycket intressant!

Och i morgon blir det praktiska övningar om PSI-spåret. Då kommer man att kunna skåda ett 100-tal människor som irrar runt i omgivningarna runt Stiftsgården med konstiga pinnar i händerna. Det blir en syn.

4 kommentarer:

Inger sa...

kunde väl förstå det! Var ute och fikade efter kaffe, men ingen bil hemma så då åkte vi hem istället.

Gunilla sa...

Du skulle åkt ut och kollat marsianerna istället ;o)

Vill ha mer info om huset,, Inger!


Nu ska Tord o jag åka ner på Turbinhusön och fika. Sommarpremiär!!

Brittis sa...

Det var jätteintressant. Övningarna var svåra så jag är rejält ringrostig.

Brittis sa...

Gunilla: Marsianerna?