lördag, juni 18, 2011

Tillfällig kontakt med omvärlden

Oj så isolerade vi varit! Och fortfarande är. Just nu sitter jag på biblioteket i Leksand och försöker göra mig synlig. Åskan har ödelagt modemet ute i stugan och dessutom har moderkortet, dvs ryggraden i CG:s laptop, behagat döden dö. Så det betyder ett antal tusenlappar för den ödeläggelsen. Och försäkringen täcker inte alls - laptopen är för gammal.

Till råga på allt så visade det sig att åskan även behagat hälsa på i vår lägenhet. Där har antingen modemet, routern eller nätverkskortet (eller alltihopa) gått på min gamla kära ångmaskin. Detta har inneburit att vi känt oss totalt avskurna från omvärlden. Och det har vi minsann fått höra!

Läget just nu är att CG har köpt en ny laptop för ett okänt antal tusenlappar och en firma håller som bäst på att tanka över innehållet i hans skadade laptop till den nya. Som tur är så går det. Han får den nya på tisdag. Och så var det ett nytt modem till stugan också.

På måndag kommer Data-Andreas till vår lägenhet och ska kolla vad som behöver göras med min gamla dator med tillhörande utrustning. Datorn fungerar som tur är och allt på hårddisken är intakt men det finns ingen kontakt ut i cyberrymden.

Så just nu fungerar bara min lilla 13" laptop och då bara på offentliga nätcaféer, som t ex biblioteket. Jag var frestad att sätta mig på Cafe´ Siljan och samtidigt ta en kopp kaffe med kaka men plånboken kommer väl att vara lite tunn en tid framöver efter den här attacken, så jag avstod från cafébesöket.

En sak är säker: I fortsättningen är det vi som noga drar ut kontakterna när vi ska bort eller när åskan närmar sig. Vete katten om vi inte stänger huvudströmbrytaren för säkerhets skull.

4 kommentarer:

Gunilla sa...

ska nån neröver eller uppöver? Vi har en dator du kan få- snäppet bättre än din ångmaskin ialla fall..*S*

Kicki sa...

Gunilla: Roger ska ju uppöver snart :) Tror det är bäst om du ringer mamma *fniss* Telefonen funkar iaf

Gunilla sa...

jajust ja..*S*

Gunilla sa...

ok.. datorn har hittat ett nytt hem..
jag hoppas nu bara det löser sig med Roger. Har messat honom via Facebook..