lördag, augusti 20, 2011

Det ena jag vill det andra jag skall.

Trist väder idag. Jag har inte bloggat på flera dagar för jag har varit upptagen av annat.

Det är så att vårt duschrum ser för snaskigt ut. Vattnet här i stugan är mycket järnrikt och det har med åren medfört att hela duschrummet ser risigt ut. Vi har diskuterat att byta ut den gamla, målade glasfiberväven mot en väggbeklädnad med plastmatta men övergav till slut tanken eftersom det om 10 år kommer att behöva göras om igen. Då är det bättre med målad vägg med våtrumsfärg. Det kan lätt göras om vid behov. Lätt och lätt? Kan diskuteras. En hylla inne i duschen skruvades ner, duschstång och duscharmatur avlägsnades och hålen förseglades ordentligt. Väggarna rengjordes mycket noga med rödsprit (rekommenderades av fackfolk, man blir lite vinglig, bara). Så idag ska väggarna målas. Därefter återstår golvet. Det ska också målas. Då är det mycket noga med rengöringen.

Nu är det så att jag gillar att måla. Men helst tavlor. Och det har med all tydlighet framgått under sista veckan. Jag arbetar på två tavlor samtidigt. Färgen ska ju torka mellan strykningarna. På tavlorna, alltså. Duschrummet har jag lyckats förtränga ganska väl. Nu är det sensommar och det återstår en hel del som ska göras innan hösten och jag börjar få dåligt samvete för att jag prioriterar tavlorna framför duschen.

Att ta med huvudet fullt av läckra manDala-motiv, tomma taveldukar, färger mm till stugan var en taktisk miss. Men tanken var god. De skulle plockas fram när allt annan verksamhet var olämplig. Tyvärr har det visat sig att jag tydligen inte föredragit "all annan olämplig verksamhet".

Så nu borde jag ta bilen och köra hem all sådan utrustning så att jag inte frestas i onödan. Men jag läste nyss att bensinen har gått upp ytterligare 10 öre och så ska jag bara måla liiite till på Astrasu-motivet. Jag målar det faktiskt till minnet av Utöya-massakern. Helt i svart och guld. Jag hoppades att det skulle vara 69 blommor i motivet (en blomma för varje mördad ungdom) inklusive blommorna på ramen men det blir tydligen inte fler än 56. Jag får fundera på saken. Återstående 13 blommor på baksidan kanske? Ja, varför inte?

2 kommentarer:

Kicki sa...

Men mamma..... 13 är ju ett olyckstal..

Brittis sa...

Ja, pappa tycker att jag ska strunta i antalet blommor. Vad tycker du? Men "13" försvinner kanske i allt det andra. Men det blir nog lite grötigt.