måndag, augusti 08, 2011

Haft mycket att stå i


Jag har varit osynlig på bloggen ett tag men det har haft sina randiga skäl och rutiga orsaker. Några bilder får visa vad jag sysslat med. Jag har slagit vass med lie för att få en kanal ut i sjön. Jag har slagit massor av m2 på och utanför tomten med lie och bl a fått fram krusbärs- och svartavinbärsbuskar som formligen dignar av bär. De var osynliga eftersom nässlor, lupiner, mjölkört, kråkvicker och vitmåra formligen dolde buskarna helt för både oss och solen. I pallkragarna frodas grönsakerna så vi inte hinner med att konsumera dom och i komposten väntas snart de första shuasherna (stavning?). Några frön med kalebass har jag satt men de hinner nog inte bli klara. Jag har inte ens haft tid att måla ett enda penseldrag.


Visst ja! Jag har plockat ca 4 liter hallon och gjort både marmelad och sylt också.

2 kommentarer:

Anna61 sa...

Så underbart ni har det! Jag förstår att du inte hunnit blogga! Det finns en bok som heter "Kan man äta sån´t?" som du kan ha nytta av. Inger Ingmansson heter författaren, och hon skriver om akkt vi har u trädgården som egentligen går att äta och tom är rena vitaminkuren!

Brittis sa...

Jodu, jag har boken och känner författarinnan lite personligen också. Visst finns det mycket som är ätbart ute i naturen. En favorit är té på Älggräs, smultronblad och ett par svart vinbärsblad. Tugga svinmålla är inte heller helt fel.