söndag, augusti 14, 2011

Tur i oturen

För en vecka sedan gick termostaten till ugnen i stugan sönder och bara plattorna fungerade. Det är en nästan 30 år gammal spis och bara 40 cm bred. En Elektro Helios SG405.  Det är mycket svårt att få tag i en så liten spis idag och om de finns så är de i alla fall dyra.

På Blocket hittade jag en likadan, begagnad i Stockholm som såg fin ut på bild. 1600 + 200:- för hemkörning inom Stockholm. Jag knuffade på CG och menade att han kunde ringa brorsonen i Den Stora Staden och fråga om inte dom kunde härbärgera spisen åt oss ett par dagar och så räknade jag ut att vi skulle göra en trevlig tripp till Den Stora Staden. Och kanske t o m shoppa loss lite. Men det blev tvärt nej. "Inte i h**e ska vi köpa en spis osedd på det där viset! Och åka så långt!"

Så jag gick och surade här några dagar och undrade hur i all världen vi skulle få tag i en annan spis till ett överkomligt pris. Men vilken tur vi hade! En annan, likadan spis dök upp i Mora på Blocket. Till priset av 600:-! Så i fredags åkte vi de få milen till Mora och fick oss på så sätt en mycket fin och välhållen spis som passade precis i hålet där den gamla stod. Och det ser ut precis som förut. Ibland är det bra med en tjurig make.

PS: Jag försökte hitta en bild av just den här spisen att bifoga inlägget, men det var tji. Inte en enda bild finns på nätet.

5 kommentarer:

Anna61 sa...

Haha - bäst som sker eller hur?! Det var likadant när vi köpte husbilen, den vi missade för att vi inte bestämde oss visade sig vara typ ½ så bra som den vi till slut köpte. Tjosan!

Sara sa...

Ja, ibland ska man ha tur också :o) Vi hade iofs gärna huserat spisen åt er i några dagar och nu vart ni en Stockholmstripp mindre!! Fast - den kan ni ju göra ändå - med eller utan spis!!

Brittis sa...

Sara: Gulle dig.

Anonym sa...

Hej,
Har själv kommit över en nästan 30 år gammal spis Elektro Helios SG405. Tyvärr fungerar antingen ugnen eller plattan - är det så det ska vara? Någon beskrivning fanns naturligtvis inte med.

Undrar Ullis

Brittis sa...

Ullis: Så synd att du skrivit under "Anonym". Annars har jag kunnat skickat dig svaret att hos oss fungerar inte lilla plattan om ugnen är igång. Däremot fungerar stora plattan och ugnen tillsammans. Det har nå´t att göra med elsystemet. Prova om du har samma "fel".