söndag, maj 17, 2009

Mobilbekymmer

Jag har en mobiltelefon. Som kan ALLT. Svindyr också.

Jag har haft den i ca 2 år och har lyckats lära mig att ringa samtal och skicka SMS. Jag kommer aldrig att glömma när jag kom i kontakt med "automatisk textigenkänning" kallad T9. Jag kunde inte få den att stava rätt när jag skulle skicka SMS och var på vippen att uppsöka telebutiken och klaga på apparaten. Vilken tur att jag inte gjorde det. Numera är jag mycket glad över att T9 finns. Enda problemet är när jag ska skicka "OK" och det envisas med att visa "öl" . Men mina släktingar har lärt sig att tyda mitt meddelande. Jag har tagit ett par bilder också. Men MMS har jag ännu inte provat.

Den har PIN-, PUK-, lås- och samtalslösenord - koder som väl ska finnas någonstas. Den kan ta kort och video, har WAP, USB, IR och nåt som heter bluetoth (blåtand - det låter som tandvärk). Man kan lyssna på musik och radio.

Nyss lärde jag mig koppla in P1, P2, P3 och P4. Men just då kändes det meningslöst för det hade uppstått problem. När jag ringde så hörde jag alldeles utmärkt men den som blev uppringd hörde bara brusljud. Eftersom jag hade glömt telefonen i bilen och den blivt utsatt för stark sol samt en natts sträng kyla så trodde jag att det uppstått fukt och sedan skada på elektroniken. Men C gjorde en "technical knock" (han är flygtekniker) och då fungerade den igen. Men det ska väl erkännas att han stängde telefonen, tog ur SIM-kortet, återställde och sedan fungerade den igen.

Ibland suckar jag för det är så mycket knappar att hålla reda på och oftast visas info om saker jag inte begriper ett jota om. Instruktionsboken är 1 cm tjock och innehåller massor av ord som jag inte förstår. Egentligen vill jag bara ha en telefon med stor display, stora, tydliga siffror och bokstäver, telefonbok, bra belysning, T9, möjlighet att skicka SMS och MMS samt kunna ta ett och annat enkelt foto. Det vore inte så dumt.

5 kommentarer:

Sara sa...

Din dröm-telefon låter idealisk. Ring mig när du hittar en sådan, så kan jag också införskaffa mig en!!

// Sara

Kiara Och Kovu sa...

Men mamma... Du HAR redan en sån telefon!!!!! Den du har kan ju allt det *fniss*

Anonym sa...

Jamne det drunknar i allt det andra. Du ANAR inte hur många knapptryckningar jag måste göra för att komma förbi alla "fantastiska" möjligheter som erbjuds innan jag får fram det önskade telefonnumret, t ex.

/Mamma

Anonym sa...

Felstavat första ord. Det ska vara "Ja men" ...

/Mamma

Kiara Och Kovu sa...

Då trycker du inte på rätt knappar. Be Sanna visa dej hur man gör. Eller så kan jag visa vid tillfälle.