tisdag, augusti 04, 2009

En skön dag med vackert väder.

Nu är knoddarna hämtade från stugan och satta på tåget till Borlänge. De har målat det sista på huset (ja, vedboden hann de inte med, vädret var väl för vackert, men de lovade att göra det senare) och vi hann njuta av hur vackert huset blivit innan vi åkte hem.

Vi lyxade till det med hämtmat från Annas´ som vi intog på vår lilla uteplats i Rättvik. Var sin starköl (jag är ingen älskare av öl men den här var faktiskt riktigt god) och en liten väldigt söt smultrondricka efteråt till kaffet. Gottigottgott. Kvällstidningarna och en god bok på uteplatsen har avrundat kvällen. Inte dumt alls.

I morgon ska inhandlas till gårdens grillparty på torsdag. På min lott har potatissalladen hamnat. Kokt tärnad nypotatis, några tärnade syrliga äpplen, finstrimlad purjolök och en sås av lättfil smaksatt med lite creme fraische samt mycket citronpeppar. Ett recept som jag fått med mig från jobbet.

I morgon kväll hämtar vi Alex på tåget. Han ska vara hos oss några dagar medan mamma och storasyster med pojkvän åker på en Ålandstripp med Birka Paradise. Resan är mammas present till Cazzie för att hon läste upp betygen så bra. Alex ska få hjälpa till vid grillfesten och han ska definitivt lära sig potatissalladsreceptet. Han tycker om att laga mat så det kommer han nog att gilla.

1 kommentar:

Sara sa...

Mums, det lät gott. Trevligt med sällskap i köket.