onsdag, augusti 19, 2009

Våldtäkt - en etikettsfråga?

Kan inte låta bli att lufta mina upprörda känslor.
Kammaråklagare Rolf Hillegren menar att "Våldtäkt hör inte hemma i lagboken". Det är "en ordningsfråga" som "passar bättre i etikettsböcker".

Han menar alltså att tilltvinga sig samlag mot någons vilja skall jämställas med ett etikettsbrott i stil med t ex att bära smoking vid fel tillfälle! Eller att det är en ordningsfråga som t ex när någon ställer sig och kissar på olämpligt ställe!

Hur står det till egentligen med kunskapen om hur tilltvingade samlag (kanske under många år) skadar psyket och bryter ner offrets självkänsla? Hur det påverkar barnen om sådana finns? Ska det på sin höjd vara värt böter?

Hur kompetenta är egentligen åklagarna? Vilken utbildning krävs? Och inte är dom dåligt betalda heller! Tyvärr tror jag att Rolf Hillegrens åsikter inte är unika. En gammal sedvänja om mäns makt över kvinnor som betraktas som helt OK. Har vi inte kommit längre?

4 kommentarer:

Jag sa...

Hans fru vill inte heller alltid - kanske????

Sara sa...

Ja visst är det hemskt... undra om han kommer att kunna sitta kvar som åklagare. Det har ju blivit lite rabalder angående hans idiotiska uttalande.

Brittis sa...

Inger: Ja, hur gör han då?
Sara: Han ska visst inte längre få arbeta med sexualbrott och om nåt år går han i pension.

Kiara Och Kovu sa...

Mamma: SKÖNT ATT HÖRA!!!!!