fredag, oktober 29, 2010

En dag i Borlänge

Nu är mandala nr 16 Energy Wheel överlämnat till sin ägare så nu kan jag visa den här också. Jag hoppas målningen kommer till glädje och ger den energi som den personen så väl behöver.
På min ManDALA-art blogg har jag närmare beskrivit vad jag avsett lägga in i målningen (se länklistan).

Tydligen hade jag lagt all min energi i målningen för jag nickade till flera gånger under det föredrag som jag bevistade i Folkets Hus i Kvarnsveden i går kväll. Det handlade om Mayakalendern och tyvärr gjorde det pressade tidsschemat att det (i alla fall i mina öron) blev ett rabblande av siffror och årtal. Jag skulle velat ha ett lite mer målande (oj då) föredrag med mindre siffror och mera av övergripande berättelser.

Jag lämnade faktiskt föredraget i förtid under en paus för att kunna ta 21.12-bussen hem till Rättvik. Den bussen går över Falun (med sight-seeing över en massa byar) för byte i Falun och sedan till Rättvik. I mörkret och regnet som rådde trodde jag att jag kommit till Östra Hamngatan i Falun och tryckte på stoppknappen varvid chauffören snällt stannade och släppte av mig. Felet var bara att jag klivit av vid en cykelväg vid köpcentret Tallen. Dörrarna stängdes bakom mig innan jag förskräckt insåg att jag var långt från stadskärnan och målet.  Troligen begrep chauffören att jag klivit av på fel ställe för jag hann fram till framdörrarna, knackade på och släpptes in av en leende chaufför som frågade: "Varför klev du av här, då?". Resten av resan gick utan missöden och jag behövde inte vänta mer än 6 minuter på nästa buss. Resan till Rättvik var lugn och skön och jag hann reflektera över vilken välfärd vi ändå har som erbjuder ett så pass utvecklat kommunikationsnät trots att vårt land är så glesbefolkat.

4 kommentarer:

Gunilla sa...

Snygg. Ren. Mer stiliserad.
kisar jag , kan jag se 3D..
Du är duktig, syster min

Aina sa...

Den är så otroligt vacker! Och den kommer med all säkerhet ha den inverkan du tänkt.
Kram Aina

Sara sa...

Jag instämmer med bägge föregående talare. Jättefin verkligen!!

Kiara Och Kovu sa...

Kan tala om att tavlan är mycket uppskattad. Där den ska var det :) Hon tittar på den ofta när hon ligger i sängen :)