söndag, juli 03, 2011

IT-problem igen

Eländes elände.

Nu strular min laptop igen. Den får ingen anslutning till routern och det trådlösa nätverket. Men CG:s får!! Diskriminering!!

Vi har alltså ett modem med inbyggd router. Förut hade vi ett urgammalt D-link-modem som fungerat hur bra som helst i alla år. Men vi kunde bara vara ute på nätet en i taget. När nu åskan tog både modem och CG:s 4 år gamla laptop (enl. försäkringsbolaget värde 0 kr) så beslöt vi oss att slå till med en router samtidigt, så jag kunde komma till med min lilla laptop också. Och nu började problemen. Vi har fått alldeles utmärkt hjälp och support från ortens lokala IT-företag men antagligen är det vår, dvs min dinosaurehjärna som inte hänger med. Vi har - vis av kunskapen om telefonsystemets sårbarhet - börjat dra ur strömkabeln både till datorn och modemet samt  även den grå telefonkabeln. Däremot har vi inte bekvämat oss till att krypa ner under soffan och ta ur även splitten.

I morse smög jag upp tidigt och kopplade i alla tåtarna och startade CG:s dator (som stod bekvämt på 1:a plats, s a s). Jag surfade glatt en stund men beslöt sedan att ta fram min egen lilla laptop och koppla upp mig. VAD HÄNDE???? Jo, ingenting! Den där lilla anslutningsikonen nere till höger (ser ut som en trappa "... som till himla bär" (ur Himlaspelet)) var överkryssad. Jag provade alla hjälpsidor jag kunde hitta, tryckte på alla sidor om felsökning som jag kunde uppbringa men ingenting hjälpte. Så nu har jag gett upp, satt min laptop på laddning (batteriet var naturligtvis använt till bristningsgränsen) och nu sitter jag vid CG:s dator (som naturligtvis fungerar klanderfritt). Jag börjar fundera på om handhavandet är fel när man bryter strömmen vid åskrisk. Jag frågade om det tidigare men det skulle inte vara något problem. Och nu är det söndag till råga på allt. Nu måste jag ha tålamod till i morgon. Bara dom inte har semester på det där lilla företaget!  Men det lär ju vara bra att tvingas öva sig i tålamod, sägs det. Jag får väl tänka på det.

Åh, vad jag saknar min vän Lena!

Eftertext
På FaceBook chattade jag med min dotter Kicki och ondgjorde mig över alltings jävlighet. Fick frågan:
- Har du tryckt på "Anslut trådlöst"-knappen, då?
- Vilken knapp?
- Den med sändarsignalen. På min dator är det F8. På din kan det vara någon annan knapp.

För att göra en lång historia kort så visade det sig att på CG:s dator är det F2-knappen och på min är det en tatchknapp ovanför tangetbordet. Det gäller bara att kolla att den där sändarsignalen lyser.
Slutet gott - allting gott!

2 kommentarer:

Gunilla sa...

gott att det finns barn med moderna kunskaper, eller hur, syrran*S*

Det hela är rätt rörigt med all teknik. Fan vad har hänt med Grön knapp- röd knapp?*S*

Brittis sa...

Det är nå`n som är färgblind som sett till att dom förvunnit