lördag, juli 02, 2011

Loppisdags

Lite halvmulet väder idag. Hittade en Mankell-pocket för 5 kr från Erikshjälpen i bokhyllan som jag inte läst. Målningen får vänta ett tag.
Skulle egentligen varit på Stugföreningens årsmöte idag men missade tiden. Tråkigt. Tur att vi har alerta grannar som glatt informerade vad som tilldragit sig.

Snart ska vi åka en sväng. Vi åker nog till "världens största loppis", Tulavippan i Gagnef. Om det är öppet. De ska ju flytta till nya lokaler. Får se om vi hittar dit. Vi ska försöka hitta en bättre stol till CG. I så fall åker den gröna 2-sitssoffan till Ta-Till-Vara. Den köptes för övrigt tillsammans med en fåtölj och en 3-sitssoffa på Tulavippan för många år sedan för 1400kr (som därefter sedan två år tillbaka mellanlandat på Ta-Till-Vara i Leksand). Men vi lever i en föränderlig värld och vi har numera större behov av två sköna vilstolar + den bäddsoffa som vi redan har. Men det ska erkännas att en stor anledningen till vårt beslut att skiljas från den gröna, plyschklädda 2-sitssoffan är att telefonjacket sitter bakom soffan och det är himla jobbigt att varje gång dra fram soffan när åskväder är i antågande. Vi har lärt oss en del från det här sista, dyrbara åskvädret. Och jag är ett stort fan av återvinning.

Hemma igen.
Så snopna vi blev. Tulavippan är stängt - för gott.
En sorgens dag, minsann. Loppvärlden kommer aldrig att bli sig lik nu när Tulavippan gått i graven. Inget ställe att i timmar ströva omkring och spana in godsakerna, leta efter en viss pryl osv. Så nu får vi leta stol åt Christer på annat håll.

Vi åkte i stället till Klockargården i Tällberg och tröstade oss med våfflor, vispgrädde och hjortronsylt. Inte visste vi att det just idag var cruising runt Siljan och vi var på den slingriga, trånga Tällbergsvägen när alla vrålåken var precis på den sträckan. Men folk som satt vid sina uppdukade bord längs vägen vinkade åt oss också.

Inga kommentarer: