lördag, april 28, 2012

En dag i Borlänge

 Vi brukar samla ihop lite ärenden som behöver utföras i Borlänge. Igår var Dagen. Ett par skor som jag köpt på öppet köp skulle lämnas tillbaka (jag har köpt riktiga MBT-skor i stället, köpt på lokala ortens sportaffär för halva priset). Dessutom ville jag ha ett par hörlurar till min laptop.

Jag gillar musik men då ska det låta bra och datorns högtalare är inte av bästa kvalitet. Dessutom saknas ingång för hörlurar (det är visst så på vissa laptops). Så jag behövde hörlurar med USB-manick. El-Giganten hade, men de kostade nära 500:- och det tyckte jag var för dyrt. På Teknikmagasinet (Kupolen) fick jag en lös USB-manick för 166:- och till den kunde jag koppla de hörlurar jag redan har. Senare ska jag försöka hitta bra högtalare att koppla till laptopen via USB för då kan jag lyssna till musik när jag målar. Jag har ingen lust att  använda hörlurar där sladden lämnar släpspår i färgen.

Jag passade också på att förhöra mig om en ny mobil. Jag har en stenålders Nokia 6290 som jag aldrig brytt mig om att koppla till Internet (jag är ganska tekniktrött, dvs jag har inte lust att lära mig allt det där). Och det är ju faktiskt inte nödvändigt att kunna läsa av mail, göra inlägg på FaceBook, betala räkningarna mm med telefonen. Det kan man göra när man kommer hem.  Men jag överväger att skaffa en enkel telefon där texten kan göras så stor att jag slipper plocka fram glasögonen varje gång jag ska använda telefonen. Det finns en telefon, Doro 615, som jag tror passar mig, men jag tycker det är lite väl magstarkt att betala nästan 2000:- bara för att slippa ta fram glasögonen. Kanske finns den till bättre pris på annat ställe.

Sedan åt vi lunch med dottern Kicki och barnbarnen Cazzandra och Alexander. Det är alltid lika roligt att träffa dem. Det känns så tråkigt att vi inte kan göra detsamma med sonen Roger med familj. De bor för långt bort.

Passade på att handla lite smått o gott på ICA på Kupolen. Jag blir alltid lika överväldigade av hur mycket varor det finns. Träffade också några gamla vänner på Kupolen som jag fick en liten pratstund med.

Och när vi kom hem var det skönt att sjunka ner i bästa fåtöljen med en kopp kaffe och munkar inhandlade på ICA (5st  för 25:-). En av oss drar alltså en vinstlott och får en munk mer. Kom just på att det finns 3 st kvar. Känner att det suger i kaffetarmen så det passar bra.

1 kommentar:

Inger Nordin sa...

låter som en trevlig lördag!
Tack för att du passar blommor och post också. Ha det så gott så länge!