tisdag, april 17, 2012

Rastlös

En trist, gråmulen dag och fortfarande lite snö kvar efter gårdagens intensiva snöfall. Grannens vattenmätare visade på 30 mm (!) vatten efter snöfallet. Och det lovas mer snö.

Jag själv är lite rastlös och vet inte riktigt vad jag ska ta mig för. Var hos naprapaten Hasse Börjes i går för jag har fått ont i ryggen och värken i höften har blivit värre än tidigare. Ryggen har jag inte haft problem med på många år så det oroar mig en del att jag börjar känna av den nu. Men det är mitt eget fel. Envist nekade jag att ta emot hjälp när vi hastade mellan flygbytena mm under vår resa till Findhorn i Skottland. Väskan vägde ca 10 kg och det borde ha fördelats lika mellan två väskor för att belasta ryggen mindre.

Ute i stugan väntar allt ris efter skogsröjningen att samlas ihop och eldas upp. Jag som älskar att gå där i skogen och samla ihop ris. Det är så skönt och avkopplande och resultatet blir så fint. Hasse Börjes sade att jag fick nog ta det lugnt en tid med att släpa ris. Motion som orsakar konstig, statisk kroppshållning ska undvikas en tid framöver. Jag undrade vad han menar med tid i det här fallet? "Det känner du", var hans svar. Hmmmm.

Ska jag måla lite, kanske?


2 kommentarer:

Anna61 sa...

Hej, det är klart att du ska måla! Och ta emot hjälp, det finns ju inget tristare än att ERBJUDA hjälp och få ett Nej tack, till svar! Hoppas att du mår bättre för varje dag!

Brittis sa...

Tack Anna 61: Du har så rätt. Men jag har fått mitt straff. Det är inte alls kul att behöva tänka sig för över varje rörelse som jag ska göra. Det är rejält besvärligt.
Och det där med att inte ta emot hjälp: Du har så rätt. "Tänkte inte på det".