fredag, december 28, 2007

Hemsk hemfärd i regn, mörker och intensiv trafik

Vi var en tur till Borlänge idag. Hälsade på dottern, våran.

Det är så att vi lovade henne en tidig födelsedagspresent i form av en begagnad tvättmaskin. Hon har ingen och besöken i tvättstugan blev jobbiga eftersom det är svårt att få tider där och hon jobbar oregelbundna tider. Vi fick tag i en maskin på Blocket. En man som skulle flytta erbjöd en frontmatad AEG billigt vid snabb affär. 400:- är ju ett fynd. Om den fungerar. Men det har vi ingen anledning att betvivla. Gissa om dotran blev glad. Kanske mest ändå tonårsbarnbarnet för det är hon som tydligen skött tvättiderna mest.

Ett besök på Kupolen för att handla lite mat gav mersmak. Jag saknar verkligen Kupolen. Älskade att gå där och fönstershoppa när jag tidigare bodde där inom bekvämt gångavstånd.

Men hemfärden till Rättvik blev jobbig. Mörker, regn och många möten av bländande bilister på hemväg från julfirandet. Vägmarkeringarna är urusla. I mörkret är det lögn att se var vägen går vid möten. Man kör på känn. Antingen har åldern rusat ifatt mig och fått mig att bli förståndig och inse farorna med regn och mörker eller också har vägarna blivit sämre och trafiken intensivare. Vad tror ni? Men vi kom hem i alla fall utan bucklor på bilen.

Nu sitter vi vid TV:n. Vi vann inget på Postkodmiljonären den här gången heller. Nu går På spåret och C har dukar fram té och skinksmörgås (resterna efter julen) framför TV:n.

Slutar nu innan téet kallnar.

Inga kommentarer: