onsdag, februari 20, 2008

Hemma igen - och utsövd

Så där ja! Nu är vi hemma igen. Det var en dryg hemresa. Vi kom hem sent i måndags kväll och stupade i säng. Hann dock konstatera att datorn hade pajat. Naturligtvis. Att packa upp väskorna fick vänta.


Så det blev till att ta datorn under armen på tisdagen (alltså i går) och åka till Datadoktorn i Borlänge. Nätverks-någonting hade pajat. För mycket damm. En hel låda med fläkt och allt fick bytas.

Lördag 23 februari.
Satte mig vid datorn (på onsdagen, alltså) för att avrunda om resan. Hann precis skriva det som står ovan och så ringer telefonen. Lena undrade var jag var. Jag skulle ju vara på akupunkturbehandling! Det var bara att snabbt lägga det ovan skrivna som utkast och rusa iväg.

När jag kom hem var datorns kontakt med cyberrymden stendöd. Och så har den varit sedan onsdags. Och nu är det lördag! Detsamma gällde även laptoppen. Lamporna på modemet och rautern har inte blinkat en endaste gång.

Idag har min snälla lillebror varit här och skakat igång tröskverken. Vad som var fel har jag ingen aning om. Det retar mig att en så vanlig hushållspryl som en dator med uppkoppling ska vara så komplicerad att det måste till experter varje gång minsta lilla avvikelse inträder. Jag väntar fortfarande på att datorer blir lika lättmanövrerade som miniräknare är. Kan man flyga till månen så borde det väl kunna fixas lite enklare kopplingsrutiner för datorer!

Just nu väntar en liten spelsugen 10-åring på att få sitta här så det är bäst att jag flyttar på mig.
Återkommer snart. Hoppas jag.3 kommentarer:

Kicki sa...

Men mamma!!!! Min dator går ju aldrig (nästan) sönder. Hur kan det komma sej???? Jag har inga problem med att koppla ihop dator med modem...

Brittis sa...

Pappa finns i huset.

Kicki sa...

haha ja just det ja...