lördag, juli 26, 2008

CCW i Rättvik. Classic Lady.

Rättvik visade sig från sin allra soligaste sida i dag. Fontänen på torget gav svalka som gillades av många.
För första gången skulle jag "göra" CCW. Förra året gills inte. Då nosade jag bara på evenemanget.
I dag var det Kvinnornas Dag. De kom i 100-tal i sina blankputsade vrålåk. C och jag tog en promenad till Knektplatsen där starten skulle gå. Det var mer än 70 startande och de skickades iväg med 30 sekunders mellanrum.
Jag måste säga att jag var imponerad av glansen. Det måste ligga 100-tals timmars arbete med att renovera, putsa och reparera på dessa gamla fordon. Lite främmande för mig, måste jag säga. För mig är en bil ett fordon som tar mig från A till B tryggt, säkert och billigt. Möjligen kan färgen vara av betydelse.

När det var dags för målgång tog jag kameran i akt och mening att ta några bilder. Men det var så intressant och roligt så jag blev kvar vid målet i den stekheta solen nästan hela målgången. Alla var klädda i tidsenliga kläder och många av de tävlande höll rena showen i målet. De hade ingenting emot att visa upp att de bar "äkta vara" även under. Tävlingsledaren poängterade att han inte hade något emot mutor. Bl a fick han och bisittarna kaffe av ett gäng från Lerdalshöjdens hotell klädda i serverings kläder av äldre snitt. Håll till godo med bilderna som är ett axplock av de ca 150 bilder jag tog.

I kväll är det fest på Rättviksparken hela natten. Alla damer som är klädda i tidsenliga kläder går in gratis.

Och i morgon är det dags för Veteranrally för bussar, lastbilar, traktorer, packmopeder och liknande. Tur att jag har tömt kameran på bilder!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Ja, idag var det fest! Underbart!
Vi bor allt i rätt vik i det här läget, och Du det kommer mer.

Brittis sa...

Mmmm, det står så i Rättviksbladä.