onsdag, februari 08, 2012

Nya tider stundar för Sveriges befolkning

I dagens nummer av Falukuriren finns en insändare med utdrag ur en bok som Fredrik Reinfeldt skrev 1993, "Det sovande folket".

Där är det ord och inga visor. Ett utdrag ur sid 112: "Vi vill inte ha ett samhälle där människor svälter, men i övrigt ska inga standardkrav skattefinansieras."  Fler exempel ur boken visar att vi har en ulv i fårakläder som statsminister. Han har listigt nog lärt sig att inte uttrycka sig så drastiskt längre men nog går det att genomskåda de vackra orden.

Nedmonteringen har redan påbörjats: Sjukvården, skolan, a-kassan, sjukförsäkringen mm mm har kraftigt reducerats redan.

Och nu tycker han att vi bör höja pensionsgränsen till 75 år och menar att vi kan ju utbilda oss för lättare jobb när/om vi börjar känna oss slitna. Visst finns det många människor som vill och kan jobba längre och de ska naturligtvis göra det. Men många - och jag tror de allra flesta - är både slitna, skadade och trötta, speciellt i de arbeten som är tunga, stressiga och inte så stimulerande. Och att vid t ex 50 års ålder ta studielån och sätta sig på skolbänken för omskolning till ett yrke som man kanske inte ens kan få jobb i, kan nog få den mest optimistiske att tveka.

Möjligheterna till studier har dessutom kraftigt reducerats för äldre. Hörde nyligen att det t o m är  förbjudet att studera på FRITIDEN när man är placerad i Fas 3-arbete!  Jag önskar att jag läst att det är ett missförstånd men jag har inte hört talas om någon dementi.

F ö vill jag på det varmaste rekommendera er att klicka på länken i min högermarginal, Ett hjärta RÖTT. En mer påläst och saklig bloggare får man leta efter. I dagens inlägg nämner hon bl a  dessutom just boken "Det sovande folket" i inlägget "Klassförakt eller bara bristande verklighetsuppfattning".

I hennes inlägg dessförinnan, "Fredrik Reinfeldt är stolt - men inte nöjd" finns ett mycket intressant stapeldiagram, "Inkomstutvecklingen från 1991 - 2010". Där har nedmonteringen verkligen kommit långt. Studera den och begrunda framtiden!

2 kommentarer:

Gunilla sa...

ja, jag chattar en hel del med amerikanare. "vanligt folk" Och för dem var Sverige ett föredöme fram till borgarna tog makten. De frågade om vi inte var kloka. SÅG vi inte hur klassamhället utnyttjade lägre klasser i andra länder?
Jo, sa jag, men naiva. Folk tror väl att "det inte drabbar dem".. Det totala egotänket fanns inte hos svensken förut.
Vi surade över folk som blåste systemet med bidragsfusk, men det var en baggis mot vad den nya politiken blåser svenskarna på!!

Anonym sa...

Vart är vi på väg?
Fruktansvärt man tror inte sina öron/ögon.

http://blogg.donnagreyhair.com/#post15