torsdag, februari 23, 2012

Vår nya tronföljare firas med tårta idag.

Nu har vi en ny liten tronföljare. Varmt grattis!

I samband med intervjuerna på TV i morse fick jag en aha-upplevelse av det där med vikten av lagstadgad tronföljd. Jag har inte tänkt på det tidigare men det instiftades tydligen av Gustaf Wasa för att undanröja fejder och maktstrider då en kung eller drottning dör. Det var (och kanske fortfarande är) ett bra sätt att undvika släktstrider. Det räcker så bra med de stridigheter som råder inom politiska maktsfären.

I frysen har vi en bortglömd tårta som vi fick för ett tag sedan via en så´n där rabattkupong som innebär att man får nå´t nästan gratis på ICA, Coop eller Hemköp. Den har legat rätt länge och tagit plats i vår knökafulla frys. Jag tyckte att den här dagen var ett bra tillfälle att plocka fram tårtan. Det står på förpackningen att den ska tinas i 4 timmar med plastkåpan på. Det innebär att den bör avnjutas omkring kl 13. Det står "Bröllopstårta" på förpackningen. Månntro om det är från Viktorias och Daniels bröllop? Den har i alla fall hållits väl fryst  hela tiden. Jag har medvetet undvikit att kolla bäst-före-datum. Hoppas den smakar bra fortfarande. Undrar om någon vågar knacka på och vilja dela tårtan med oss. Den räcker helt klart till 6 personer.

Nu är klockan 16.13 och det har minsann knackat på lite folk. Vi är faktiskt 5 personer som smakat på tårtan och det finns fortfarande en liten bit kvar. Den tar CG och jag i kväll - om ingen annan dyker upp innan dess, förstås. Jag kan tala om att det var inget som helst fel på smaken trots den långa lagerhållningen. 

6 kommentarer:

Inger sa...

ja vem vet!

Brittis sa...

Ja, vem vet.

Anna61 sa...

Vad kul med bröllopstårtan - den kartongen borde du spara tycker jag! Anna

Brittis sa...

Jag rev nog tyvärr sönder den. Ska kolla om i alla fall framsidan är kvar. Det var faktiskt just den produkten fast jag har knyckt bilden på nätet.

Brittis sa...

Hittade kartongen i kassen till pappersinsamlingen. Kollade bäst-före-datumet. Vågar knappt säga det, datumet var 18-06-2011! Men den smakade fullt OK och framtiden får väl utvisa om vi får ont i magen.

Brittis sa...

Fortfarande inget ont i magen.