onsdag, mars 21, 2012

Findhorn i Skottland nästa

Dagen före Dagen. Eller rättare sagt morgonen.

Jag har än en gång gått igenom packningen inför resan till Findhorn i Skottland. Vädret där sägs vara ombytligt och jag vill resa med lätt bagage. För den som inte läst mina tidigare inlägg -  jag åker till Findhorn för att måla mandalas i en hel vecka.  tillsammans med min lärare är Erik o Ann-Marie Grind från Falun.

Findhorn är ett center för andligt och ekologiskt tänkande. Speciellt känt är Findhorn för sitt andliga förhållningssätt till växter, ett center för växtdevor, kan man säga. Och dom ska jag försöka fånga med mina penslar och i mandalans form.

Av en "slump", eller bara helt följdriktigt, har jag ägnat 30 år av mitt yrkesliv att försöka skapa världens bästa växtnäring i samarbete med SLU, Sveriges lantbruksuniversitet. Professor Torsten Ingestad, numera "på andra sidan", ägnade hela sitt liv tillsammans med sin stab, bl a Tom Ericsson, åt att forska fram en växtnäring som inte påverkade naturen negativt . Och jag har ägnat mitt yrkesliv åt att kvalitetsmässigt vidmakthålla receptet för växtnäringen i form av varumärket Blomstra. Eller som det heter för vissa professionella odlare, Wallco Växtnäring. Nu är jag pensionär och varumärket skyddas av andra. Jag har lovat att spöka för alla som försöker tumma på kvalitetskravet på Blomstra när jag en gång befinner mig "på andra sidan". Till dess ska jag frossa i att lära känna växternas andliga sida, dess devor.

Namnet "deva" är ett gammalt namn och jag ser på det lite mer "vetenskapligt". Allting är energi och lämnar ifrån sig ett energimönster. Dessa energimönster används dagligen i våra laboratorier för att analysera ämnen så det är inget konstigt med det. Det som kan betraktas som konstigt är att vissa, däribland jag, tror att det även finns ett medvetande i dessa energier. Vissa människor kan tydligen känna av dessa energier och dessutom kommunicera med dem, antingen i form av ljud- eller ljusupplevelser. I det fallet är jag stendöv.

Med min resa till Findhorn vill jag få en chans att kanske förnimma dessa växternas energimönster och samtidigt lära mig mer om att mandalamålning. Tänk vilken lycka att få kombinera mina stora intresseområden på detta sätt! Växter, andlighet, målning och möjlighet att framföra budskap jag brinner för. Gå gärna in på min manDALA-blogg (till höger i länklistan) så förstår ni vad jag menar.

Nu ska jag återgå till packningen.


4 kommentarer:

Sara sa...

Ha en jättehärlig resa!!!

KRam
Sara

Gunilla sa...

borde du inte komma hem snart? Jag är vansinnigt nyfiken hur du haft det!!!

Brittis sa...

Nu är jag hemma och har sovit ut, packat upp och tvättat allt. Dessutom försökt ta igen försummad sociala kontakter.
Hör av mig.

Sara sa...

GLAD PÅSK FRÅN OSS HÄR NERE!!!

KRAM KRAM