fredag, juni 13, 2008

En utflykt till Siljansnäs

Idag föreslog C en biltur till Siljansnäs vilket verkligen föll mig i smaken. Hos Buffils Anna drack vi kaffe med himmelsk blåbärspaj och vaniljsås medan vi beundrade en fantastiska utsikten.

Från Buffils Annas café tog vi promenaden upp till Siljansnäs Naturum. Vilken upplevelse! Vi var mäkta imponerade av utställningen och rekommenderar den som en trevlig utflykt. För barnen också. Att personalen också var mycket trevlig gör inte det hela sämre.

Sedan åkte vi till Siljansnäskiosken, köpte oss en glass och parkerade oss vid bordet utanför kiosken. Där fick vi uppleva Siljansnäsarnas säregna trafikregler, dvs inga regler alls. 4-dubbla parkeringar (inklusive bussen). Den speciella bussfilen var blockerad av bilar När bussen kom parkerade chauffören i fil nr 3 på vägen, släppte av passagerarna, tömde postlådan (extraknäck?) och gick sedan lugnt in i kiosken och blev där ett bra tag. Bilarna som stod i bussfilen blockerades av både buss och andra bilar som parkerat mitt för bussfilens utfarter. En försökte backa, upptäckte för sent att det var för trångt men lyckades krångla sig ut när en kund behagade flytta på sig. Till sist löstes proppen upp, alla log och var glada, inga sura miner. Bucklor hör tydligen till vardagen. Och vi fick oss ett gott skratt medan vi betraktade spektaklet. En sak kunde vi konstatera. Siljansnäs behöver breda vägar.
Synd att kameran låg i bilen en bit bort.

2 kommentarer:

Inger sa...

gör ni inget annat än äter - blåbärspaj, vaniljsås, glass - och sen säkert både lunch och middag!!

Brittis sa...

Jadå. Och just nu en sen efterrätt på melon.