torsdag, december 25, 2008

En annorlunda jul. Fortsättning 5.

Slutrapport från en alternativ jul.

Nu har C kommit hem. Efter en försenad juldagsmiddag med rester från det stora taberaset i eftermiddags, fick C bl a äta Dopp i Grytan där vörtbrödet i brist på skinkspad blöttes upp i hopkokt korvspad som jag förstärkt med kryddpepparkorn och lagerblad samt en skinkskiva som fick koka med. Men dessutom vankades det både julkorv, leverpastej, pressylta, rödbetsallad, potatis, skinka och julöl. Brysselkålen var tyvärr slut. Han blev mätt och belåten i alla fall. Det hade varit dåligt med mat på akuten. Vi har nu också avnjutit koffeinfritt kaffe med pepparkaka så nu är det dags för rapport.

C minns nästan ingenting av gårdagen. Inte att han kört bil (en mycket kort sträcka), ätit i stugan före färden till akuten och inte vad han berättat för läkaren där. Men han har röntgats och det visade inte på något fel men han ska magnetröntgas längre fram. Inte heller ögonläkaren hittade något fel på ögonen. "Felet sitter här" sa ögonläkaren och pekade på huvudet.

C fick utskrivet Trombyl och det antyder att de tror att det är en sk TIA, en lindrig blodpropp, tror jag det betyder. Tur att det inte var värre. Men en TIA är ju en varningssignal, såvitt jag förstår. C ska tala med sin ordinarie läkare nästa vecka och då får han antagligen bättre reda på fakta. Det är väl det hela.

1 kommentar:

Bror sa...

Hälsa C så mkt.