lördag, december 13, 2008

Gatufest på Spanngatan i Borlänge

Jag satt och "bläddrade" lite bland oredan av bilder på datorn och "hittade" dessa inscannade diabilder från någonstans kring 70-talet. En nostalgitripp, verkligen.
Vi bodde då på det alldeles nyetablerade området Nygårdsdalen i Borlänge och gatan heter Spanngatan. Området var ett då ett riktigt barnrikeområde och den sociala samhörigheten var hög. Bl a ordnade vi gatufester varje år. Gatan stängdes av, alla tog med bord och stolar samt förtäring. Musiken togs från närmaste elurtag men ibland fixade vi live-musik, som på just den här festen där en el-orgel lastas ur bilen och placeras på en garageuppfart.
Jag hoppas någon från gatan känner igen sig och gläder sig åt bilderna.

5 kommentarer:

Kicki sa...

Ja det var ju första eller andra året som vi bodde där. Jansson var fortfarande ganska trevlig "hihi". Pappa sitter i orange T-tröja på
6:e bilden uppifrån. Ja gud va kul vi hade på dessa fester. Men sen har jag ju hört att du o pappa fixar precis lika roliga fester nu förtiden... Kram på er

Brittis sa...

Vad du minns! Den där oranga T-tröjan minns jag inte alls. Och skulle det vara pappa??

Kicki sa...

Klart det är pappa!!! det syns ju tydligt.

Kicki sa...

Kollade korten en gång till. Bilden bredvid den där pappa sitter med ryggen åt, är det inte farmor som sitter mittemot pappa? Kent o Gunilla syns på samma bild.

Brittis sa...

Jo det stämmer.