måndag, december 22, 2008

Några dagar i stugan

Vi har varit i stugan några dagar för att, som C säger: "sopa manegen tills barnen kommer". Lite surt, tycker jag. Själv tycker jag om att elda, städa, vädra sängkläder och göra det lite trevligt till de kommer. Hänga upp ljusslingor och stjärnor. Mjölk, bröd, smör är också något som jag vill ska finnas så det räcker i alla fall till nästa morgon. Men den här gången är det nog knappt. De är ett helt regemente som kommer. Och bytt barnbarn har de gjort också. Lämnat en och fått ett annat.

Vattenpumpen har krånglat så jag var lite orolig för hur det skulle gå med så många i hushållet. Men C redde ut det till sist. Vi fick ju lov att borra efter vatten eftersom brunnen sinade - första gången på mer är 30 år. Det blev en dyr historia. Och inte smakar vattnet gott heller. För mycket järn och flourid i vattnet. Ev måste vi sätta in filter också. Det blir också dyrt. Inte kul alls.

Men nu är det snart jul så vi lägger allt gnäll bakom oss, förhoppningsvis! På julafton ska vi träffas allihopa i stugan (9 pers). Det ska bli trevligt.

Inga kommentarer: