onsdag, december 15, 2010

Vår router har lagt av.

Min lilla laptop stånkar förtvivlat och arbetar i motvind.

Först pajade routern och både ångmaskinen (fasta datorn) och min och CG:s laptop beter sig som om de blivit tokiga. Det gick inte att komma ut på nätet för någon av "maskinerna" och både modemet och routern står bara och blinkar föraktfullt när vi vill komma ut på nätet men vägrar släppa ut oss. Det florerar många bud om orsaken: routerhaveri, virus, köld, kabelbrott mm.

Men vi har överlistat apparaterna. Nu har vi kopplat upp oss mot ett oskyddat nätverk och utnyttjar det i stället. Ägaren vet om det och vi får nog knalla över med en blomma som tack för hjälpen.

Det här känns inte alls kul och nu ser vi hur beroende vi blivit av att kunna vara uppkopplade när vi vill. Det blir nog till att konsultera ett företag som får hjälpa oss ut situationen.

Och så fruktansvärt långsamt det går!!!

4 kommentarer:

Sara sa...

Vad snällt att ni får låna lite uppkoppling! Det är fruktansvärt att inte ha någon nät!!! Hoppas att det löser sig snabbt!

Brittis sa...

Ja vi har blivit lovad hjälp. Vi kan ju inte utnyttja vänner och släktingar hur mycket som helst så nu kontaktar vi en firma. Men det är ju inte gratis precis.

Gunilla sa...

fördelen med firma är att man kan klämma åt dem om de inte får till det..*S* släkten kan rycka på axeln.. Jaja, lugna er..

Brittis sa...

Gunilla: "Klämma åt om de inte får till det"!! Om dom inte kommer överhuvudtaget, då?
Idag, 23/12, kom en kvick Andreas och löste problemet.