lördag, april 30, 2011

Första riktiga vårdagarna.

Vilket fantastiskt väder det varit de sista dagarna. Och så härligt ute i stugan! Sjön låg spegelblank, björkarna börjar grönska, fåglarna sjöng. Kan det vara bättre?

Enda irritationsmomentet var att det var lite för varmt för att det skulle vara behagligt att släpa ris och köra till tippen. Det var svårt att vara effektiv i värmen - ett anfall av migrän var nära ett tag. Men 3 vändor blev det i alla fall. Hade det inte blivit gjort just nu så hade det dröjt till hösten (det är ju eldningsförbud hela sommaren) och på torsdag ska jag operera andra ögat och sedan dröjer det några veckor innan jag kan ta i igen.

I eftermiddag ska jag på vernissage på ABF här i Rättvik. Jag har två tavlor med, dels mandala nr 18, Dalakrus (kan ses på min ManDALA-blogg), dels en tavla jag målat med motiv från Elsborg i Falun (till salu, gillade det motivet men har ingen emotionell anknytning). Anm.: Fel! En akvarell från Norge kom med på vernissagen. Men oljemålningen från Elsborg är till salu. Jag sänder gärna bild.

I kväll firar vi Valborg i bostadsrättsföreningen här på gården. Grillning, kaffe mm. Det blir säkert trevligt. Hoppas på stor uppslutning.

3 kommentarer:

Sara sa...

Visst har det varit härligt de här soliga och varma dagarna! Tänk att man glömmer varje år hur underbart vackert det är när all grönska helt plötsligt ploppar upp!!

Trevlig Valborg!!

Inger sa...

Ha det så kul!

Brittis sa...

Det där med Elsborg var fel. Jag hade lämnat in en annan tavla, en akvarell från Norge.