tisdag, april 19, 2011

Mayakalendern och trötthet

Jag har funderat ganska mycket under tiden jag läst Mayakalendern av Calleman.
Mayafolket har, "ristat i sten", åskådliggjort sin uppfattning om tideräkningen långt före vårt eget universums födelse. Jordens mytologi omfattar 9 undervärldar och Mayas stora pyramider om 9 nivåer symboliserar medvetandets hierarkiska skapelse. Och tar slut 28 oktober 2011! (21 dec 2012 enligt annan tideräkning).

Undervärld nr 1, den Cellulära, startade i.o.m. Big Bang för ca 15-16 miljarder år sedan. Därefter följde 2:a (Däggdjurs-); 3:e (Stam-) osv fram till 8:e (Galaktiska) och 9:e (Universella) undervärlden. Varje undervärld "står på" närmast föregående vilket alltså betyder att alla undervärldarna s a s slutar 28 oktober 2011 (om jag fattat rätt).

Den 8:e, Galaktiska undervärlden startade i januari 1999 (omfattande 12,8 år) och den 9:e Universella startade i februari 2011 (omfattande 260 dagar). I varje undervärld går utvecklingen 20 ggr fortare än i närmast föregående. I varje undervärld sker en energiväxling med bestämd frekvens. Vi människor befinner oss nu alltså under snabb mental utveckling i både den Galaktiska (telepati mm) och Universella (kosmiskt medvetande) undervärldarna.

Nu till mina funderingar: Kan det vara så, att den oerhört snabba mentala utveckling vi just nu genomgår är orsaken till att vi upplever så stor trötthet? Vi hinner helt enkelt inte med i svängarna. Var och varannan människa upplever idag en trötthet som är helt oförståelig, en del blir helt utbrända. Visst har vi haft några kalla och långa vintrar men inte borde det däcka människor så som sker just nu?  Borde vi kanske ägna mer tid åt meditation, kontemplation mm för att behålla en god hälsa?

2011-10-25 Nu, 5 månader senare och bara några dagar kvar innan det blir den 28/10 då Mayakalenderna slutar enligt sägnerna, måste jag få tillägga något. För två dagar sedan var jag på ett föredrag som Calleman himself höll i Mora. Mycket intressant och han belyste just det som jag funderade över i stycket ovanför. Han menade att vi är utsatt för så starka energier just nu att vi inte riktigt orkar med den höga farten. Vi måste försöka få tid för just kontemplation och vila. Sedan sade han en massa andra intressanta saker såsom t ex att Euron just nu håller på att falla sönder är helt i linje med Mayakalenderna tidszoner. Det är bara som det ska vara och det blir bättre sedan. Men det tar nog en god stund.

3 kommentarer:

Gunilla sa...

om det finns Undervärldar finns det väl övervärldar? Vad står om dem?

Gunilla sa...

intressant länk:
http://ljusspridarna.org/artiklar/mayakalendern/

Brittis sa...

Inga övervärldar men väl "Den långa räkningen" Tzolkin, den "riktiga" Mayakalendern. Den överspänner tiden för hela vårt universum och kanske ännu längre tillbaka. Men det jag relaterade till gäller alltså jordens utveckling.