söndag, april 03, 2011

Matupplevelse på Rältagården.

Huva, vilket gråväder det var idag. En alldeles idealisk dag för en utflykt till Rältagården utanför Djura. De lockade i Leksandsbladä´ med köttsoppa och klimp och dessutom skulle det finnas "utställare" i form av bygdens folk med verkligt närodlat.

Så vi åkte dit i regnvädret. Gårdsplanen var full med bilar och så även utefter den leriga vägen. Jag släppte av CG med rollatorn och körde vidare för att försöka hitta någonstans att vända. Var en hårsmån från att fastna i leran. Till sist hittade jag en lerfläck där jag kunde parkera (tur att jag själv kliver omkring i rediga kängor). Men med det vädret kunde man inte begära bättre.

Inne på Rältagården var det full kommers. Glada och trevliga Leksandsbor förevisade sina delikatesser. Det blev ost, bröd av flera sorter, rapsolja och trattkantarellnågonting. Men gott var det. Och man kunde fråga om allt och de delade villigt med sig av recepten.

När vi handlat färdigt var det dags att leta sig fram till ett ledigt bord och jag tog mig fram till disken för dagens höjdpunkt - köttsoppan med klimp och bröd. Precis som det blev min tur kom chocken - soppan var slut! Det hade gått åt mer än de räknat med. Men det löstes galant i alla fall. Det blev kaffe med de där smörgåsarna i stället. Och smöret var smaksatt med något hackat grönt, himla gott. Så nu ska jag försöka komma på vad det var och göra något liknande.

En mycket trevlig dag trots avsaknaden av soppan. Men jag är säker på att de kokar mer till nästa år.

1 kommentar:

Inger sa...

Det smakade sannerligen bra, kaffet och det färska brödet vi fick efter centralortspromenaden. Och smöret - skitgott! Tack