onsdag, april 06, 2011

Hoppande ögonblick

Idag har det varit en jobbig dag. Effekterna av måndagens starroperation har gjort sig påmind.

Under gårdagen kände jag ingenting utan var verksam som vanligt dock utan att jag lyfte något tungt. Men idag när jag steg upp började det flimra framför ögonen, det jag fäste blicken på hoppade upp och ner på ett irriterande sätt. När jag ligger ner är det stilla men så fort jag går upp sätter det igång, liknande mer eller mindre snabba blinkningar. Men det är inte några muskelryckningar utan det sker i det opererade ögat.
Jag ringde naturligtvis ögonavdelningen men fick rådet att om det inte blir värre så kunde jag vänta tills återbesöket på måndag. Men jag skall vara obs på att det inte är som ljusblixtar. Och så är det ju inte.

Så nu tar jag det lugnt och försöker delegera hushållsarbetet. Men det vete sjutton om det inte är enklare att göra jobbet själv.

5 kommentarer:

Anna sa...

Hej Bittis igen! Det är klart att går bra med ögat, jag opererade båda ögonen för starr för 8 år sedan, och har tagit bort efterstarr två ggr på ena ögat sedan dess. Efterstarren var inget de berättade om, så jag oroade mig mycket innan jag vågade ta reda på vad det var, men det är lätt fixat! Var rädd om dig! Anna

Gunilla sa...

tat lugnt. Inget springer ifrån dig.. och skulle disken springa.. så applådera<!!

Brittis sa...

Anna: Vad är efterstarr? Jag har googlat på det men inte fått någonting om hur det yttrar sig.

Anna sa...

Hallå! Efterstarr yttrar sig som en sämre synskärpa, det känns som om starrdimman kommit tillbaka. Först fick jag nästan panik och försökte tänka bort det, men eftersom det tagit nästan två år innan jag märkte det var det bara att knalla iväg och visa upp sig för farbror doktorn. Det visade sig då att han sköt sönder efterstarren med laser, lätt som en plätt, det kändes ingenting och behövdes bara lite vätska som öppnade pupillen innan. Jag körde inte bil hem - men kunde lätt shoppa en snygg klänning, haha!

Brittis sa...

Anna: Tack för snabbt svar. Men för mig är det som om bilden "hoppar" eller "flashar". Bilden "rycker". Väldigt obehagligt. Vi får se vad doktorn säger på måndag. Jag tar det lugnt för säkerhets skull.
Ha de´.
Trevlig resa förresten.