fredag, januari 06, 2012

När elektroniken krånglar

Vi har trassel med elektroniken i vår stuga. Vi har sedan många år installerat en fiffig mackapär som är jättebra att styra temperaturen med i stugan via telefon. Den ska hålla en grundtemp på +4 grader men via telefon kan man sedan ringa och slå på värmen och då går den upp till +17 grader. Bra att göra några timmar innan man ska dit. Man kan också ringa och slå av om man ändrar sig och stannar hemma i TV-fåtöljen i stället. En gång när vi var på semester i Thailand och läste på nätet att det skulle bli mycket kallt så ringde vi helt enkelt och slog på värmen och stängde sedan av när i hörde att den stränga kylan släppt.

Men nu har något hänt med vredet på termostaten. Den verkar som om den på något sätt gått av. Plasten har väl blivit spröd med åren. Vi har försökt få tag i en ny men inte lyckats hitta en liknande.  Egentligen ska man inte röra den där ratten men en del har ju svårt att hålla fingrarna i styr. Jag med.

Idag åkte jag ut till stugan för att kolla läget. Tidigare brukade grundvärmen ligga runt 5-8 grader men nu var temperaturen bara +4,5 grader. Och det ska ju bli kallare i natt. Så det blir nog en ny tur ut till stugan i morgon. Tur att det inte är så långt. Dessutom har CG lovat att bjuda mig på våfflor med vispgrädde och hjortronsylt på Klockargården i Tällberg. Bara det är väl värt den extra turen. Det ska ju också bli fint väder lovar meteorologerna.

1 kommentar:

Sara sa...

Vilken smart grej. Tänk att kunna ringa hela vägen från Thailand och sätta på värmen :o) Fiffigt!!! Hoppas att ni får det att funka igen.

Mums för våfflor med grädde o hjortronsylt!!!

Ha en bra lördag!

KRam