söndag, januari 01, 2012

Jul utomlands

Det är faktiskt mer än 14 dagar sedan jag skrev senast. Men det har hänt en hel del, må jag säga. Vi hade beställt en solsemester till sydligare breddgrader, noga räknat Hurghada i Egypten. Vi beslöt fira jul där. Barn o barnbarn har ju sitt och vi orkar inte längre med alltför många timmar i stimmiga sällskap. Vi tyckte att det var en bra idé och barnen skulle inte heller behöva ha dåligt samvete för att de inte "tar hand om oss".

För oss blev resan till Egypten succé direkt. Och att resa med rollator är absolut ingen nackdel. Vi fick VIP-status redan på flygplatsen. Slussades genom passkontroll och bagagehantering i ett nafs. Vi var faktiskt först ute vid bussen som skulle ta oss till hotellet. Vi hade beställt "all inclusive" och med vår begränsade rörlighet så var det absolut ett perfekt alternativ. Servicen var perfekt, alla var otroligt vänliga och oron i Kairo påverkade inte turistorten det minsta. Personalen hade arrangerat en verkligt fin julmiddag med otroligt fantasifulla och vackra smårätter.

T o m när vi behövde få tag i en läkare för att CG fick en rejäl allergisk reaktion pga solskyddsmedlet så fungerade allt bra, mycket bra dessutom. Vi skjutsades i ambulans 5 mil till ett större sjukhus, läkarundersöktes, medicin och tillbakafärd i samma ambulans. Allt på mindre än 3 timmar. Får se om det går lika bra när jag kommer till försäkringsbolaget med mina kvitton.

När vi skulle hem till Sverige uppträdde det välkända fenomenet, kallat Viskningsleken. På Hurghada flygplats var det kaos. Hela det elektroniska systemet med avgångar osv hade fallerat och allt ropades ut av personal manuellt. I sorlet som var kunde de inte göra sig hörda och planen blev kraftigt försenade. Dessutom strejkade personalen i flygledartornet. Vi meddelade på flygplatsen att vi hade rollator och behövde den ända fram till flygplandörren. Men där gick något snett och CG kördes med rollator, fru och allt med en skylift till flygplanet och lastades in köksvägen. Väl i Sverige väntade rullstol och ledsagare som sade sig fått besked att bärhjälp även behövdes, helt fel naturligtvis.

Men nu är vi väl hemma igen i snöstorm, mörker o kyla. Men vi anpassar oss snabbt och är helt ense om att vi haft en välbehövlig och trevlig semester som varit full av trevliga erfarenheter.

3 kommentarer:

Gunilla sa...

Jösses!*S* vad då lugn semester? Ni fick lite action också? Jag hoppas du plåtade CH i skyliften?? Nåja, han ska väl känna sig hemma i luften, karln din*L*

Hoppas ni fått tillbaka alla funktioner i hemmet och stugan nu! annars blkir känslan av vila kortvarig*S* Kram på er!!

Anna61 sa...

Vad härligt att läsa om en alternativ och lyckad jul! Skylift låter ju dessutom nästan kul att se tillbaka på! Gid fortsättning på året! Anna

Brittis sa...

Nej, tyvärr kunde jag inte plåta CH i skyliften. Jag stod ju själv där!

Han blev faktiskt lite flygrädd. Han har ju själv licens på den flp-typen och han tyckte att det tog lite väl lång tid att lyfta.

Nej,fasta telefonen fungerar nu men alla mobilerna är fortfarande stendöda.