torsdag, november 15, 2007

En fulltecknad dag.Vaknade tidigt och påbörjade min guldkantade morgonstund. Ingen radio eller TV. C sover fridfullt. Ingen stress. Insvept i min härliga, luddiga morgonrock avnjuter jag min mugg kaffe och den obligatoriska knäckebrödmackan med smör och ost i min restlessfåtölj tillsammans med en bra bok. Det här är helt underbart att uppleva efter många år av tidiga morgnar med jäkt.
Men se´n är det full fart. Idag var det akvarellmålning på Studieförbundet Vuxenskolan. En ny teknik för att måla. Häller ut lite olika färger. Massor av vatten. Lägger ut lite olika sugande material. Havregryn, ris, linfrön, tygbitar, trådar, blad och strån läggs uppe i den våta färgen. Lite grov- eller flingsalt får färgen att krypa på ett intressant sätt. Allt får sedan torka - kan ta någon dag. "Hjälpmedlen" torkas/skrapas bort och kvar blir en intressant färgpalett. Fantasin får sedan bestämma vad man med hjälp av lite penselteknik kan locka fram av bakgrunden. Jättekul. Klicka på fotot så syns detaljerna bättre.

Senare var det Qi Gong på Koppjärk. Koppjärk (betyder förresten spindel på Rättviksmål) är ett gym med diverse friskvårdsaktiviteter. Jag har utövat Qi Gong tidigare, men de här övningarna var helt annorlunda. Under flera år har jag också tidigare utövat Tai Chi Juan. Så jag borde ha lite smidghet kvar. Men det är tydligen färskvara. Uj, så stel jag var! Stor vikt läggs här vid andningen. Stelheten måste jag komma tillrätta med. Det kommer att bli tuffa pass. Men jag behöver det verkligen.1 kommentar:

Inger sa...

snyggt! Ser fram emot min egen pension....