onsdag, november 07, 2007

Fynd på Erikshjälpen

Fyndade ett glasbord med guldfärgat, snirkligt underrede för 65;- att ha mellan våra Restless-stolar. Perfekt för tekoppen!

Dessutom blev det 2 stycken 1,3 meter långa underskåp till en bokhylla i teak. 450:-. Överdelen ville vi inte ha, så det skippade vi. Skåpen skall blir underlag för TV-n och annan elektronisk utrustning som börjar samlas på hög. Hämtas i morgon eller på fredag. Så nu blir det mer i stil med det soffbord vi har. Jag har varit lite störd av att ha den ljusa raden av skåp i furu ganska nära soffbordet i teak. Och teakbordet vill jag INTE skiljas från. Det var den första möbel (nästan) vi köpte till vårt hem i mitten på 60-talet och det har följt oss i vått och torrt. Det har fått tåla barnens och barnbarnens omilda behandlingar med bestick, pennor och färgkritor utan att darra på benen. Ringar efter otaliga glas med olika vätskor har det fått tåla och det har alltid repat sig igen efter en liten behandling med teakolja.

Hittade även ett grovt tyg i en färg jag gillar som nu ligger på behandlingsbänken i lilla rummet. Så snart känner jag mig färdig för att ge behandlingar. Men det fattas en CD/band/mp3-spelare så jag kan spela soft musik som jag gillar. Men det blir snart. Har redan kollat av marknaden.

För en måttlig summa har jag hittat saker jag tycker om och behöver. Jag har sparat på jordens resurser genom återanvändning av saker som andra inte behöver och en liten summa har gått till andra behövande.

Jag känner mig mycket nöjd med dagen.

2 kommentarer:

Gunilla sa...

vill se bild på bordet! det låter spännande!
*hälsar din tokiga syster*

Brittis sa...

Kommer.
Men först vill jag ha klart med teakbänken med TV-n. Den är på plats just nu men furuskåpen står i spridda skurar på vardagsrumsgolvet. Lugn, bara lugn.