måndag, november 05, 2007

Nu har vi vatten i stugan!

Städade i stugan idag efter borrningen efter vatten (se tidigare inlägg med foton). Det blev 21 meter till sist innan vatten kom. Men då kom det med besked.

Tomten består till stor del av seg, kladdig mjäla. Skulle nog gå att göra keramik av den leran. Många stövlar har trampat omkring i stugan under tiden borrningen pågått och det var ett grovgöra att städa bort det idag. Dessutom hade det uppstått en "blow out" i duschrummet när vattnet kopplades på. En ventil (eller nå´t) var inte stängd. Det resulterade i en sliskig, grusig sörja över hela golvet i duschrummet. Men det blev snyggt när det sedan var rengjort.

Vi har spolat ut troligen kring 1 m3 vatten på gräsmattan och vattnet verkar nu ganska rent. Ska bli intressant att smaka på det senare. Kaffe har vi i alla fall kokat och det fick godkänt.

Nu återstår fyllningen kring borrhålet. det blir ganska mycket jobb. Men det får karlarna ta hand om. Hoppas det blir återfyllt och klart innan riktiga vintern kommer. Det vore inte trevligt om halva jobbet är kvar i vår.

1 kommentar:

Gunilla sa...

Husch, det låter jobbigt, men vatten inomhus är guld värt-sen.
Vad gäller Flylady:
Om man blir medlem får man mail med dagens uppgifter. (sen blir det mängder av mail- typ testimonials- men dem kastar amn direkt)
Hur som helst; Flylady innebär att man städar ett rum per vecka.
Och varje dag i femton minuter. Man gör det enkelt och med äggklockan som styrmedel. Tord gör sin del, och det innebär rent praktiskt att rummet städas i 3o minuter varje dag sammanlagt i fyra av de fem vardagarna. Den femte dagen dammar vi hela huset och dammsuger. Sen är det helg.
HotSpots är ställen som brukar slamma igen. I vårt hem; Köksbordet, vardagsrumsbordet, gästsängen och skrubbarna.
Då och då tar man itu med dem -fem minuter per gång. That's all.
På några månader gav FlyLadymetoden oss ett inte perfekt, men vilsamt, hem. Så vi går tillbaka till det nu. Vill inte leva i kaos.
Det finns en grundregel som familjen bör ställa upp på dock:
"Vad du tar fram, tar du bort" DET gör underverk i längden!