söndag, november 25, 2007

Nu är det slut.

Nu är jag tillbaka i verkligheten igen. Jag lade ifrån mig Stieg Larssons bok "Luftslottet som sprängdes" med en känsla av sorg. Jag har upplevt Milleniumtriologin som en fantastisk serie. Samhällskritisk och en fin tolkning av en udda personlighet. Och nu är det slut. Författaren är död och enligt pressen pågår nu en arvstvist. I författarens dator finns, enligt utsago, utkastet till flera böcker. Hoppas verkligen att de löser tvisten och de påbörjade manuskripten kan slutföras. Hans sambo har tydligen varit djupt involverad i skrivandet av de första böckerna så det är väl ingen omöjlighet.

Idag blev det ett besök på Claes Ohlson. Köpte en liten rullvagn som går att köra in under köksbordet (mellan bordsbenen och elementet) där jag ska förvara alla småprylar som annars samlas ovanpå köksbordet och hotar svämma över så att vi inte har någonstans att sitta och äta. Ofta blir det inte sorterat förrän stapeln med anteckningsböcker, reklam, tidningar, pennor och andra småprylar välter. Det fanns bara en rullvagn kvar, så den lade jag rabarber på. Men C ska också få en. Den får också plats mellan bordsbenen och elementet fast inskjuten från "hans" sida. De får hem nya om ett par veckor. Det ser ju så trevligt ut när köksbordet är rent.

Passade på att svänga förbi sommarstugan och hänga upp julstjärnan och tända den elektriska julstaken i fönstret. Det var kallt och ruggit där, för vi har bara underhållsvärme på. När vi kom dit hörde vi redan på parkeringen hur brandvarnaren tjöt. Undrar hur länge den stått och ylat. Det är nog kylan som startat den.

En sväng inom lillbrorsan för en kopp kaffe gjorde vi också.

I kväll kl 20 i TV2 ska vi se på Sture Johansson. Han som är medium för den urgamle anden Ambres. En hel timmes utsändning på bästa TV-tid! Jag anar att ett paradigmskifte är på gång. Det ska bli spännande.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Pradigmskifte.. fint ord, jag har faktiskt inte förrän idag lärt mig vad ordet betyder... men stolt kan jag meddela att jag begrep innehållet i din mening idag, DET hade jag inte gjort igår... *S* /A

Brittis sa...

Bra!