måndag, november 05, 2007

Starta FlyLady?

Tittade avundsjukt på Strykarkattens (se länklistan) inlägg om hur hon hanterar sin FlyLady.
Jag rekommenderar dig/er att gå in på hennes sida och läsa vad hon skriver under dagens datum, 5/11 om vad FlyLady innebär. Hon har två inlägg som är klart läsvärda.

Skulle nog också vilja sköta hushållet på det där sättet men det stupar på mottot: var och en tar själv bort det han/hon tagit fram. Det är svårt att lära gamla hundar att sitta. OBS, det gäller både hanar och honor.

Den här veckan är det visst köket det gäller. 15 minuter varje dag, varken mer eller mindre! FlyLady säljer en alldeles otroligt vacker äggklocka speciellt för ändamålet. På FlyLadys hemsida står det för varje dag/vecka vad som är aktuellt. Man kan få det som mail också.

FlyLady har också något som kallas HotSpots som är individuellt för varje hushåll. Hos oss är det, precis som hos Strykarkatten, köksbordet. Alltid belamrat med tidningar, räkningar, kvitton, mobilerna och en massa reklam som man TÄNKT gå igenom. Läs hos Strykarkatten vad man ska göra med det! Så finns det nå´t om att man ska kasta 27 saker lite då och då. DET har jag svårt för. Det kan ju "komma sämre tider" *skratt*.

Jag undrar vad det är för rum som ska donas nästa vecka. Vardagsrummet? Kanske bättre att börja då?

4 kommentarer:

Gunilla sa...

kasta 27 tidningar..så är boogien klar!*S* Det behöver inte vara märkvärdigare än så.

Och varför vänta till nästa vecka?
Du läste väl hur enkla uppgifter det är denna köksvecka?
Nästa vecka..är det badrum och ett extra rum!
se turordning:
These are the zones for November - mark your calendars:
Zone 1: The Entrance, Front Porch and Dining Room (November 1 - 2)
Zone 2: The Kitchen (November 5 - 9)
Zone 3: The Bathroom and One Extra Room (November 12 - 16)
Zone 4: The Master Bedroom (November 19 - 23)
Zone 5: The Living Room (November 26 - 30)

Gunilla sa...

Vill tillägga att det är bättre att prenumerera på mailen- då börjar det från basic! Nu hoppar du in på mina rutiner och de är- trots uppehåll- ett år gamla!!
Så ta dina egna babysteps!! Det funkar bäst!

Brittis sa...

Du har så rätt.
Har du skrivit en egen lista? Som du sparat se´n tidigare?

Gunilla sa...

både ja och nej. Jag gick igenom första månadens flingboogie-party i hela huset och gjorde rejäla insatser på verkliga bekymmersamma områden hemma. Under tiden skapade jag rutiner som passade för oss. Sen när vi gjorde i ordning toan nere rasade systemet samman. Och det tog lång tid att komma igång igen. Men eftersom vi båda minns hur bekväm tillvaron var med 15 min om dagen och påminnelsemail om resten så tog vi oss i kragen och kom igång igen. Detta är nu tredje veckan och det börjar synas skillnad.
Men mina rutiner och hotpotstaktik mm- de finns i ryggraden liksom. Det är det man får om man hoppar på från början. Mailen är görbra att få! De säger vad man ska ta itu med.
Sitter här nu och svettas efter att ha våttorkat alla dörrar i köket, samt lagat dagens lunch- auberginlåda. Få se om jag orkar ta fönstret idag eller ej..