lördag, november 22, 2008

Finansvalparnas ringdans

Lyssnade nyss på den nye vd:n som avsade sig sin lön, för den korta tid som han ska företräda Posten. Jag förstår hans känslor och han har ju faktiskt råd att göra den gesten. Nu tror jag inte att han avstår därför att han vill vara solidarisk. Han inser att hans tid på Posten blir lättare om han gör på det här sättet och han vill inte ha stämpeln att vara girig.

Fö tycker jag faktiskt att dessa direktörer och finansvalpar som tjänat storkovan på den här finanskarusellen bör ställa upp och visa solidaritet när nu finansläget är som det är. Det är ju faktiskt vi "Allmänheten" som får dra lasset. Vi som faktiskt inte är skyldiga till situationen. Folk blir av med jobbet, kommuner och landsting kommer att vara tvungna att dra ner vilket drabbar vård, skola, barnomsorg mm. Vi pensionärer kommer kanske lite lindrigare undan men troligen kommer den sk "bromsen" att slå till eftersom tillväxten sjunker. Så vi får alla ställa upp. Solidariskt hjälper vi fotfolk till att rensa i röran. Då känns det rent ut sagt för dj-ligt när dessa bonus-/pensions-/lönelakejer skrattar oss i ansiktet när vi får vända på slantarna.

Så visa samhällsansvar, ni som dansat med i karusellen! Plocka fram och dela med er av det ni stoppat undan i "säkra investeringar"! Men jag talar väl för döva öron, förståss.

2 kommentarer:

Unknown sa...

Ja, inte vet jag hur många av er som tjänar 500000 om året, men betänk hur många år densamma isåfall måste jobba för att få ihop 17 milj! Jag får det till 34 år. Och många av oss har säkerligen inte ens 250000. Då tar det 68 år.......... Hinner vi jobba så länge??????????? Inte jag i alla fall.

Brittis sa...

Ja, dom borde faktiskt kunna bidra med lite pengar