torsdag, april 23, 2009

Första vårdagen i stugan.


Vi bestämde oss för att tillbringa ett par dagar i stugan. Det skulle ju bli fint väder. Så vi packade halva vårt bohag (som vanligt) och åkte iväg.

När vi kom fram såg vi att Lok-Lars (han som sålde tomten till oss för mer än 35 år sedan och som äger allmänningen) hade röjt en massa träd (precis som vi kommit överens om) och det har resulterat i en massa ris och enligt överenskommelse skulle vi ta reda på riset. Så det var bara att ikläda sig oömma kläder och sätta igång. Jag vill påpeka att det absolut inte är något slavarbete. Jag gillar att gå där och polimasa och filsofera över livets väsentligheter och släpa på kvistarna. Det är fantastiskt vad bara avlägsnadet av en enda gren får landskapet att verka städat. Så jag gjorde en ansenlig insats men fortfarande återstår mycket. (lycka för mig, Strykarkatten).

Dessutom oljade jag in badflotten och solsängarna. Allt för att bidraga till en trevlig sommar i stugan. Men i morgon kommer jag garanterat att ha världens träningsvärk. Bl a där jag trodde att inga muskler finns.

C har arbetsförbud av läkare. Så han stod för middagen och ostbrickan med vin efteråt. Det var inte fy skam att äta middag på altanen i den nedåtgående solen och senare få ostbricka med rödvin. Till levande ljus och elden sprakande i spisen.

Tyvärr har nog traktorn tutchat (stavas det så?) i parabolen när de släpade bort de nersågade träden. Så nu kan vi bara se på DVD-filmer. Men vi har ju radio. Nyss har vi lyssnat på Enya vars musik jag älskar. Tack, Roger, för skivan.

I morgon ska jag åka till Rättvik och hämta vattenslangen. Vi törs inte elda ris om vi inte har god möjlighet till släckning. Då ska jag också ta med överföringssladden så ska jag visa lite vårbilder från stugan. Här blommar tussilago för fullt och vitsipporna börjar sticka upp ur mossan. Sjön blev isfri inne i viken i dag och kanske hela sjön är isfri nu.

Det är vår!!!!! Äntligen!!!

4 kommentarer:

Gunilla sa...

touch..*S*..
Så jag kan!!..
Släpa ris du! Jag solar

Bamses ma sa...

Hallå där!!!
Nej nu blir jag avundsjuk!
Oj vad jag längtar upp till ert "land". Det är avkoppling på hög nivå även om jag förstår att ni har mycket jobb framför. Tag det lugnt och njut, det där med ostbricka och vin lät mys!!!
Kram på er 2

Unknown sa...

Arbetsförbud!!??? Vad kallar du hushållsarbete då?

Anonym sa...

Ha!!!
/BM